«Ο πηλός μέσα από τα χρώματα και τις υφές της θάλασσας»
Εργαστήριο κεραμικού γλυπτού 2 συναντήσεων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή
Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή, διοργανώνει ένα εργαστήριο κεραμικής κατασκευής γλυπτού με πηλό stoneware για ενήλικες και εφήβους άνω των 15, με τίτλο «Ο πηλός μέσα από τα χρώματα και τις υφές της θάλασσας». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις των 2,5 ωρών, τις Παρασκευές 24 Απριλίου και 8 Μαΐου.
Με αφετηρία τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό κεραμικό κοχύλι και, μετά την ολοκλήρωση και των δύο συναντήσεων, θα πάρουν τα κεραμικά τους έργα ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.
• Στην πρώτη συνάντηση, μετά από μια σύντομη περιήγηση στη σημασία των διαφορετικών τεχνικών γλυπτικής, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν ο καθένας το δικά του κεραμικά κοχύλια συνδυάζοντας δύο διαφορετικές τεχνικές, φύλλου και μακαρονιού.
• Στη δεύτερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τα έργα τους προσθέτοντας χρώματα και υφές στα γλυπτά τους με την χρήση σμάλτων.
Μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων, τα κεραμικά όλων των συμμετεχόντων θα ψηθούν στους 1220 βαθμούς Κελσίου και εντός 10 ημερών θα είναι διαθέσιμα για παραλαβή σε συσκευασία δώρου στο Ίδρυμα.
«Ο πηλός μέσα από τα χρώματα και τις υφές της θάλασσας»
Εργαστήριο κεραμικού γλυπτού 2 συναντήσεων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή
Παρασκευές 24 Απριλίου & 8 Μαΐου 2026 | 17.15-19.45
Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει και τις δυο συναντήσεις): 120€
Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 100€
Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα 116 35 T. 210 72 52 895 F. 210 72 35 467 E. visit@goulandris.gr