Στο πλαίσιο των εξελίξεων σχετικά με τον κορωνοϊό και με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών, η εκδήλωση αναβάλλεται και θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Dimitris Kalantzis Quartet – Αφιέρωμα στον Michel Legrand

Τον Μάρτιο, το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις γοητευτικές μελωδίες του εμβληματικού Michel Legrand. Τρία βραβεία Oscar, πέντε Grammy και πολλές ακόμη υποψηφιότητες επιβεβαιώνουν την επιρροή του Γάλλου συνθέτη στην ιστορία της κινηματογραφικής μουσικής. Η σχέση του με τη τζαζ είναι αυταπόδεικτη, καθώς υπήρξε και ο ίδιος τζαζ πιανίστας, ενώ οι συνθέσεις του έχουν διασκευαστεί από διάσημους τζαζίστες, όπως οι Bill Evans και Art Farmer.

Ο Δημήτρης Καλαντζής πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Ελλάδα και Ουγγαρία και από το 2013 διευθύνει τη Σχολή το 1999 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Νότης Μαυρουδής, Μάριος Τόκας κ.ά. Στην προσωπική του δισκογραφία ανήκουν τα Mano’s – A Jazz Tribute to Manos Hadjidakis(2011) (πλατινένιος δίσκος), Modes & Moods – Music by Mikis Theodorakis (2013), Santa’s Secret Dance (2014) και το υπό έκδοση Χθες το Βράδυ.

Συντελεστές:
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση παραγωγής:
well art live

Πληροφορίες:
Παρασκευή 13/03 | 20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Είσοδος: 20€
Είσοδος για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 13 Μαρτίου | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο:

210 72 52 895