Jazz στο Μουσείο

Dimitris Tsakas, Alexandros Drakos Ktistakis, Mariza Kapsabeli – "Three"

Οι επί σειρά ετών συνεργάτες Δημήτρης Τσάκας και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συναντούν τη φωτογράφο Μαρίζα Καψαμπέλη και δημιουργούν το THREE, ένα πρότζεκτ που γεννήθηκε μέσα από μια δημιουργική διαδικασία ζύμωσης και αλληλεπίδρασης.

Ο αυτοσχεδιασμός λειτουργεί ως αφετηρία μιας μουσικής αναζήτησης. Ambient μουσική και electronics συναντούν τον ήχο των πνευστών, των κρουστών και της κιθάρας, δημιουργώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον με έντονες αντιθέσεις, εναλλαγές και απρόσμενες συνδέσεις.

Η μουσική και η εικόνα συνομιλούν διαρκώς, δημιουργώντας έναν κοινό χώρο έκφρασης και αναζητώντας νέους τρόπους αφήγησης.


Συντελεστές:
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, φλάουτο, κιθάρα, σύνθεση
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: ντραμς, πλήκτρα, electronics, σύνθεση
Μαρίζα Καψαμπέλη: φωτογραφία, βίντεο

Καλλιτεχνική επιμέλεια:
Δημήτρης Τσάκας

Οργάνωση παραγωγής:
Αναστασία Ταμουρίδου - ARTos & Θέαμα


Πληροφορίες:
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2026 | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€


Προπώληση εισιτηρίων


Jazz στο Μουσείο – "Numbers"

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει για έβδομη χρονιά την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα, που φέρνει τη jazz σε διάλογο με τις εικαστικές τέχνες. Μια φορά τον μήνα, το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης της μουσικής και της τέχνης, προσκαλώντας το κοινό σε ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι.

Ο έβδομος θεματικός κύκλος της αγαπημένης σειράς έχει τίτλο “Numbers” και εμπνέεται από τους αριθμούς. Όχι μόνο ως μαθηματικά σύμβολα, αλλά ως αισθητικές μορφές, νοήματα και αποτελέσματα που οργανώνουν, επαναλαμβάνονται και δημιουργούν ρυθμικά μοτίβα. Από τη μουσική σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό έως τις εικαστικές φόρμες, οι αριθμοί λειτουργούν ως ένας κοινός κώδικας, αποκαλύπτοντας απρόσμενες συνδέσεις ανάμεσα στην τέχνη και τη μουσική.

Μέσα από εννέα μοναδικές συναυλίες, καθεμία με διαφορετική προσέγγιση της έννοιας των Numbers, η τζαζ συναντά την τέχνη της Συλλογής του Ιδρύματος, δημιουργώντας κάθε φορά έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε ήχους, ρυθμούς, σχήματα και αριθμητικές σχέσεις. Ένα πρόγραμμα που εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί μπορούν να γίνουν μουσική, εικόνα, ρυθμός και τελικά καλλιτεχνική έκφραση.

23/10/2026: David Lynch Heritage Band – Truths be told

20/11/2026: Yiotis Samaras – 2 to 3: Acoustic Duo to Electric Trio

11/12/2026: Dimitris Tsakas, Alexandros Drakos Ktistakis, Mariza Kapsabeli – Three

23/12/2026: Markos Chaidemenos – Light Beam

15/01/2027: George Georgiadis Quartet – 2 COLORs

19/02/2027: Takis Paterelis & Costis Christodoulou Duet – 12 bars more to go

19/03/2027: Irina Valentinova-Karpouchina & Kimon Karoutzos – 2 solos

16/04/2027: Qua'SH – A Symphony of four

28/05/2027: Yiannis Papadopoulos & Sphinxes – One by One


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα 116 35 T. 210 72 52 895 E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2026 | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ