ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ JAZZ
Jazz στο Μουσείο

Κώστας Kωνσταντίνου - Μiles Αhead Quartet

Το κουαρτέτο του καταξιωμένου κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, Miles Ahead Quartet, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της τζαζ, τον τρομπετίστα και συνθέτη Miles Davis, την Παρασκευή 13/12 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη πολλαπλών μουσικών ρευμάτων όπως Bebop, Cool jazz, Modal jazz, Hard bop, Jazz funk και Fusion, ο Miles Davis υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς τζαζίστες. Τόσο ο ίδιος ο Davis όσο και οι συνθέσεις του, αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα στην ιστορία της τζαζ, με καθοριστική επιρροή στην εξέλιξη της μουσικής του εικοστού αιώνα συνολικά.

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών Jazz στο Μουσείο, ο Κώστας Κωνσταντίνου με το Miles Ahead Quartet πραγματοποιούν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις πολύμορφες και αριστουργηματικές συνθέσεις του σπουδαίου τρομπετίστα και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εκρηκτικούς τζαζ ρυθμούς.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου σπούδασε κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο, με υποτροφία, στο Berklee College of Music της Βοστόνης και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση, λαμβάνοντας το βραβείο διακεκριμένου εκτελεστή κοντραμπάσου. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της τζαζ σκηνής καθώς και μουσικούς από το εξωτερικό, ανάμεσά τους οι Lou Donaldson, Peter Berstein, Montenia, Mario Reyes, Jarmo Savolainen, Andy Sheppard, Ralph Peterson, Antonio Rivas.


Συντελεστές:

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα
Κωστής Χριστοδούλου – πιάνο
Σωτήρης Ντούβας – τύμπανα
Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Well art live


Πληροφορίες:
Παρασκευή 13/12 | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Είσοδος: 20€
Είσοδος για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 13/12 | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο:

210 72 52 895