Πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να ταιριάξουν τόσα χρώματα και υλικά σε ένα έργο τέχνης;

Αντλώντας έμπνευση από τα παιχνίδια του καλλιτεχνικού κινήματος του σουρεαλισμού, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να δώσουν τη δική τους απάντηση σε αυτό το ερώτημα.


Μέσα από το εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion), τα παιδιά θα εξερευνήσουν κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα της Συλλογής, με στόχο να λυθεί Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών. Παράλληλα, θα πειραματιστούν με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη για έμπνευση, και θα προσπαθήσουν να επινοήσουν έναν τρόπο σύνδεσης των έργων της Συλλογής, με στόχο τη δημιουργία ενός ομαδικού stop-motion animation.


Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Βίκη Χρηστάκη


Τμήμα για παιδιά 9-12 ετών

Από 8 Μαΐου έως 19 Ιουνίου
Κάθε Κυριακή
│13:00-15:00

Έως 10 συμμετοχές
Διάρκεια:
120’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και Family Members: 12€


Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
08/05/2022 - 19/06/2022 | Κάθε Κυριακή, 13.00-15.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ