Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αποτελεί για το κοινό ένα ακόμη μέσο αναζήτησης και πρόσβασης στην τέχνη.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περισσότερα από 7500 τεκμήρια, τα οποία προέρχονται, στην πλειοψηφία τους, από την προσωπική συλλογή βιβλίων τέχνης των ιδρυτών, Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και από νέες προσκτήσεις και δωρεές.

Τα παραπάνω τεκμήρια καλύπτουν τομείς, όπως θεωρία και ιστορία της τέχνης, ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, χαρακτική, αρχιτεκτονική και διακοσμητικές τέχνες, κυρίως στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Επιπλέον, στη συλλογή βιβλίων περιλαμβάνονται κατάλογοι εκθέσεων, μονογραφίες διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, εκδόσεις μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης της Ελλάδας και του εξωτερικού, περιοδικές εκδόσεις τέχνης, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά τέχνης.

Στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης διατίθεται ο χώρος του αναγνωστηρίου, έπειτα από πρότερη ενημέρωση, ενώ η Βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται επίσης διαλέξεις και δράσεις σχετικές με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Δείτε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο ΕΔΩ


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
11:00-15:00

Email επικοινωνίας: library@goulandris.gr