Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αποτελεί για το κοινό ένα νέο μέσο αναζήτησης και πρόσβασης στην τέχνη.

Η συλλογή βιβλίων του Ιδρύματος περιλαμβάνει περισσότερα από 7000 τεκμήρια, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 5800 τίτλους, κυρίως στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Η πλειοψηφία των τόμων προέρχεται από την προσωπική συλλογή βιβλίων τέχνης των ιδρυτών, Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και από νέες προσκτήσεις και δωρεές.

Το υλικό της συλλογής καλύπτει τομείς, όπως Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, Ζωγραφική, Γλυπτική, Σχέδιο, Χαρακτική, Αρχιτεκτονική και Διακοσμητικές Τέχνες. Στη συλλογή περιλαμβάνονται κατάλογοι εκθέσεων, μονογραφίες και τεκμήρια διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, εκδόσεις Μουσείων και Ιδρυμάτων Τέχνης της Ελλάδας και του εξωτερικού, περιοδικές εκδόσεις τέχνης, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά τέχνης.

Στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης διατίθεται ο χώρος του αναγνωστηρίου, για επί τόπου ανάγνωση, έπειτα από πρότερη ενημέρωση. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, διαλέξεις και δράσεις σχετικές με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Δείτε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο ΕΔΩ


Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
11:00-15:00

Email επικοινωνίας: library@goulandris.gr