Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, αποτελεί για το κοινό ένα νέο μέσο αναζήτησης και πρόσβασης στην τέχνη.

Η συλλογή βιβλίων του Ιδρύματος περιλαμβάνει πάνω από 6.000 τόμους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε περισσότερους από 5.000 τίτλους στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, προερχόμενους ως επί το πλείστον από την προσωπική συλλογή βιβλίων τέχνης των Ιδρυτών Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και από νέες αγορές και δωρεές.

Το υλικό της συλλογής καλύπτει τομείς όπως η Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, η Ζωγραφική, η Γλυπτική, το Σχέδιο, η Χαρακτική, η Αρχιτεκτονική και οι Διακοσμητικές Τέχνες. Περιλαμβάνονται κατάλογοι εκθέσεων, μονογραφίες και τεκμήρια διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, εκδόσεις Μουσείων και Ιδρυμάτων Τέχνης του εξωτερικού, περιοδικές εκδόσεις τέχνης, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά τέχνης κ.ά.

Το υλικό της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι διαθέσιμο στο κοινό για επί τόπου ανάγνωση στον χώρο του αναγνωστηρίου κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου. Στον χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους, διαλέξεις και δράσεις σχετικές με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ωράριο λειτουργίας

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
11:00-15:00

Email επικοινωνίας: library@goulandris.gr