Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (ΙΒΕΓ) προσφέρει σε νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο Μουσείο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αφορά στην πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών του Μουσείου Αθηνών του ΙΒΕΓ (υποδοχή, πληροφορίες, οργάνωση εκδηλώσεων, εργαστηρίων, σχολικών επισκέψεων, ξεναγήσεων, εποπτεία εκθεσιακών χώρων κλπ.), μέσα από το οποίο, οι ασκούμενοι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν, μεταξύ άλλων, δεξιότητες επικοινωνίας, οργάνωσης, συνεργασίας και προσαρμοστικότητας, και να εντρυφήσουν στις δομές και στους μηχανισμούς λειτουργίας ενός πολιτιστικού φορέα παγκόσμιας φήμης.

Ο αριθμός των θέσεων αμειβόμενης πρακτικής ορίζεται κάθε χρόνο από τη Διοίκηση του Ιδρύματος. Η πρακτική άσκηση διαρκεί, εκτός εάν ορισθεί διαφορετικά, ένα χρόνο και αρχίζει τον Σεπτέμβριο εκάστου έτους. Το ωράριο απασχόλησης είναι 40 ώρες εβδομαδιαία/5 ημέρες ή 6 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων).

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και αποφοίτους των εξής σπουδαστικών πεδίων: Εικαστικές σπουδές, Ιστορία της Τέχνης, Πολιτιστική Διαχείριση, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Αρχιτεκτονική, Marketing / Επικοινωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά και μόνο κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων και σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει κάθε σχετική προκήρυξη. Αιτήσεις που αποστέλλονται σε διαφορετικό χρόνο από τον προαναφερόμενο δεν λαμβάνονται υπ’όψιν.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα του ΙΒΕΓ ώστε να ενημερώνονται για τη δημοσίευση νέας προκήρυξης θέσεων πρακτικής άσκησης.

Το σύνολο της σχετικής με το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης αλληλογραφίας (τυχόν πληροφοριών ή/και διευκρινήσεων συμπεριλαμβανομένων) πραγματοποιείται μόνο εγγράφως και αποκλειστικά κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης internships@goulandris.gr.

Συμμετέχοντες Προγράμματος

Σεπτέμβριος 2021 – Σεπτέμβριος 2022

Χριστόφορος Μπότσης

Κωνσταντίνα Δούκα

Αθανασία Λιάτση

Ηλίας Σταθόπουλος

Συμμετέχοντες Τρέχοντος Προγράμματος

Σεπτέμβριος 2019 – Σεπτέμβριος 2021

Στέλλα Βατοπούλου
"Κάθε μέρα ένιωθα αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του μουσείου και είμαι περήφανη που είδα το όραμα του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή να πραγματοποιείται συμβάλλοντας σε αυτό"

Παύλος Γκουγιάννος
"Η πρακτική άσκηση στο ΙΒΕΓ αποτέλεσε εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων αλλά και γνωριμία με μία σπουδαία συλλογή μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης που σε κάνει περήφανο να είσαι μέλος της ομάδας που εργάζεται στο νέο μουσείο του ιδρύματος στο Παγκράτι."

Σιμώνη Νιάρου
"Μεγάλη συγκίνηση να βρίσκεσαι και να εργάζεσαι προς τιμήν των έργων τέχνης της συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή"

Δέσποινα Ντρούβα
"Η τέχνη περικλείει μέσα της αγάπη και αφοσίωση. Το να εργάζεσαι για ένα πολιτιστικό ίδρυμα αυτού του μεγέθους σημαίνει να προσφέρεις καθημερινά στους γύρω σου."

Γεωργία Παπαδόγιαννη
"Ομαδικο πνεύμα, ανάπτυξη επικοινωνιακών skills αλλά και ικανοτήτων παρουσίασης μέσω των πολυάριθμων ξεναγήσεων είναι κάποια από τα πολυάριθμα οφέλη που μου πρόσφερε ο τελευταίος ένας χρόνος εργασίας στο ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Ηταν η καλύτερη επιλογή για το ξεκίνημα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας."

Ιωάννης Παπούλιας
"Σε έναν κόσμο που διαρκώς όλα αλλάζουν είναι εμπειρία ζωής να συμμετέχεις στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΙΒΕΓ, όταν το επιστημονικό σου υπόβαθρο ανταποκρίνεται και διευρύνεται για τις ανάγκες του νεόδμητου Ιδρύματος και όταν οι συναδελφικές σχέσεις ειναι πρωτίστως ανθρώπινες και δευτερευόντως εργασιακές."

Ευδοκία Σαμαρά
"Είναι συνταρακτικό να σου δίνεται η ευκαιρία καθημερινά να βλέπεις και να μαθαίνεις το πως λειτουργούν σχεδόν όλα τα τμήματα ενός μουσείου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπως το ΙΒΕΓ και όλα αυτά ενώ βρίσκεσαι ανάμεσα σε έργα καλλιτεχνών που άλλαξαν τον κόσμο."

Χαρίσσα Χελιώτη
"Η πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αποτελεί, για εμένα, ένα ισχυρό θεμέλιο της μελλοντικής μου καριέρας· ένα δημιουργικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω, να αναπτύξω και να αποκτήσω νέες δεξιότητες σε ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών πολιτιστικών προδιαγραφών."