Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Christmas Camp για μια ακόμα χρονιά και καλεί τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών να αποχαιρετήσουν δημιουργικά το 2022!

Από τις 27 έως τις 31 Δεκεμβρίου, στο Christmas Camp Η πόλη μου γιορτάζει! τα παιδιά θα ανακαλύψουν μέσα από έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος μια διαφορετική οπτική του αστικού τοπίου: πώς θα έμοιαζε η πόλη τους αν αυτές τις γιορτές τη σκυτάλη αναλάμβανε η φαντασία τους; Παράλληλα, στο φετινό Camp το Ίδρυμα ενώνει τις δυνάμεις του με το Ωδείο Αθηνών και τον διακεκριμένο συνθέτη και διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Φίλιππο Τσαλαχούρη για δύο μοναδικές συναντήσεις, στις οποίες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσικά όργανα και να ταξιδέψουν στις πιο λεπτές πτυχές της μουσικής.

Τα Χριστούγεννα η εικόνα της πόλης αλλάζει! Γεμίζει χρώμα και φως και αποκτά μια παραμυθένια διάσταση, έτσι έργα της Συλλογής όπως το Αστικό πεδίο του Rauschenberg, το Μανχάτταν του Fautrier και το Φωτεινό σινιάλο του Takis δίνουν την έμπνευση για να δημιουργηθεί ένα νέο, εναλλακτικό αστικό τοπίο. Ο εσωτερικός χώρος αλληλεπιδρά με τον εξωτερικό και μια πόλη από χαρτί «χτίζεται» μέρα με τη μέρα στο Μουσείο με πολλή φαντασία, αποκτώντας σταδιακά ζωή, ήχο και φως. Παράλληλα, με την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου Φίλιππου Τσαλαχούρη, τα παιδιά θα δώσουν τη δική τους μουσική απάντηση στους θορύβους της πόλης.

Το Camp θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου με την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Αγίος Τερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα», μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη σημασία της προσφοράς και της βοήθειας, την οποία η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατερίνα Μαρκαδάκη θα διηγηθεί με πολύ χιούμορ και ζεστασιά. Ποιος έκλεψε τα γράμματα των Τερατουγέννων; Θα παραδώσει ο Άγιος Τερατοσίλης τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; Άραγε θα καταφέρει να σώσει τα Τερατούγεννα παρέα με τα τερατάκια ή θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες;

Την τελευταία ημέρα του Camp, τα παιδιά θα καλέσουν γονείς και φίλους να επισκεφθούν την τρισδιάστατη εγκατάσταση της χριστουγεννιάτικης πόλης τους στο foyer του Μουσείου και όλοι μαζί θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα άκρως εορταστικό σκηνικό.


Για παιδιά από 5 έως 10 ετών

Ημέρες και Ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 27/12 έως Σάββατο 31/12, 9.00-14.00 (συνολική διάρκεια: 5 ημέρες)
Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Αριθμός παιδιών: Έως 30 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 170€
Κόστος για Family και Young Members:
136€

Ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται snack boxes από το Δειπνοσοφιστήριο, τα οποία θα προσφέρονται καθημερινά στα παιδιά.
Οι γονείς παρακαλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως το Ίδρυμα για τυχόν τροφικές αλλεργίες μέσω e-mail στο education@goulandris.gr

Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης, οι γονείς θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού των snack boxes.

Πληροφορίες: Τηλεφωνικά στο 2100102156 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00- 17.00) και στο email education@goulandris.gr

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Γεωργοπούλου, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Μαρία Μητσούλη, Βίκη Χρηστάκη


* Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών από την έναρξη του Camp θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

** Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

*** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο Christmas Camp προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
27/12/2022 - 31/12/2022 | Καθημερινά, 09.00-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ