Η βιωματική δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Mindfulness στο Μουσείο», που υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, υποδέχεται τους γονείς μαζί με τα παιδιά τους ειδικά για τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και τα θετικά πράγματα στη ζωή μας, να εκτιμήσουμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που τα παιδιά μας θα θυμούνται για μια ζωή. Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, που εξερευνά επιλεγμένα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος με την τεχνική της ενσυνειδητότητας (mindfulness), θα πραγματοποιηθεί ειδικά για οικογένειες (έναν γονέα/κηδεμόνα και ένα παιδί ηλικίας 7 ετών και άνω) την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 17.00-18.00.

Σύμφωνα με τον Jon Kabat-Zinn, ως Μindfulness/Ενσυνειδητότητα ορίζεται το «να ‘μάθω’, να είμαι εξ’ ολοκλήρου συνειδητά στο παρόν χωρίς καμία κριτική’». Η δράση «Mindfulness στο Μουσείο» απευθύνεται σε όλους και βοηθά τους συμμετέχοντες να γίνουν ενεργοί, συνειδητοί θεατές, ενθαρρύνοντάς τους να αντλήσουν πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης. Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων.

Εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, το ‘διαλογιστικό ταξίδι’ χρησιμεύει ως μέσο ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων για να αφυπνίσουν βαθύτερες συνδέσεις και να βιώσουν το έργο ή το αντικείμενο τέχνης ολιστικά.Mindfulness στο Μουσείο για γονείς & παιδιά

Βιωματική δράση για ενήλικες και παιδιά από 7 ετών και άνω

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου | 17.00-18.00

Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά με τον γονέα/συνοδό τους

Κόστος συμμετοχής (παιδί & ένας γονέας/συνοδός): 20€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 16€

*Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα πρέπει να είναι άνω των 7 ετών.
** Οι συμμετέχοντες προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της δράσης.


Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε μέσω newsletter για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο education@goulandris.gr


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου | 17.00-18.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ