Το «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», η επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, συνεχίζεται και φέτος, αυτή τη φορά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου».

Μελετάμε τις ιδέες του Georges Seurat, καταπιανόμαστε με τις θεωρίες του Michel-Eugène Chevreul και του Charles Henry, και ακολουθούμε την πορεία των μελών ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα. Σε κάθε συνάντηση, επιλέγουμε μία χρωματική γκάμα, επιλέγουμε το θέμα που μας εκφράζει περισσότερο και δοκιμάζουμε την τεχνική του πουαντιγισμού στην πράξη!

Οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να έχουν στη διάθεσή τους μερικά λευκά χαρτιά Α4 και 3 μαρκαδόρους – μπλε, κόκκινο, κίτρινο.


Το «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους» προσφέρεται δωρεάν, πραγματοποιείται μέσω Zoom και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.


Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: «Διαίρεση και σύνθεση»

Διαδικτυακή δράση για άτομα 65+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας


25/01, 08/02, 22/02, 07/03, 21/03, 04/04 | 18.00-19.00
Αριθμός συμμετεχόντων:
Έως 25 άτομα

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

* Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.

** Η ίδια διεύθυνση email δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια συμμετοχές.ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Διαδικτυακή δράση

Συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 25/01 έως 04/04 | 18:00-19.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ