ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΗΣ JAZZ
Jazz στο Μουσείο

Δημήτρης Τσάκας Quartet - Αφιέρωμα στον Charlie Parker

Ο πρώτος κύκλος της σειράς μουσικών συναντήσεων Jazz στο Μουσείο ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με την παρουσίαση του μουσικού έργου του θρυλικού Charlie Parker, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα από τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα και το κουαρτέτο του.

Η μουσική του Charlie Parker, ο ήχος και ο τρόπος παιξίματος του σαξοφώνου του έφεραν πραγματική επανάσταση στον χώρο της τζαζ. Δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν μουσικό της εποχής του, όπως και τους μουσικούς μετέπειτα γενεών.

Αυτό ακριβώς το πάθος για την τζαζ του Charlie Parker ενώνει τους μουσικούς της σύνθεσης του Δημήτρης Τσάκας Quartet οι οποίοι, θέτοντας στο επίκεντρο την μουσική κληρονομιά του Parker, συνθέτουν, δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής. Στη συναυλία τους στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εκτός από τις συνθέσεις του Charlie Parker, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει και αυθεντικές τζαζ μελωδίες από τις κυκλοφορίες των μελών του.

Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα και τιμητική διάκριση. Σπούδασε τζαζ σαξόφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic, με καθηγητές τους Andy McGhee George Garzone και Jerry Berconzi . Συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες όπως η ΟΣΜ και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η Bing Band του Δήμου Αθηναίων, η ΚΟΑ κ.ά. Το προσωπικό του τζαζ σχήμα συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Συντελεστές:
Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο
Γιώτης Σαμαράς, κιθάρα
Κίμωνας Καρούτζος, κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ντραμς

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Well art live


Πληροφορίες:
Παρασκευή 10/01 | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Είσοδος: 20€
Είσοδος για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 10/1 | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο:

210 72 52 895