Τι είναι τα ηλεκτρονικά υφάσματα;

Πώς μπορεί να συνδυαστεί η τέχνη της ύφανσης με τις ηλεκτρονικές κατασκευές;

Στο δημιουργικό εργαστήριο «Έξυπνα υφάσματα στο Μουσείο!», παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα με «έξυπνα» υφάσματα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή. Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί από το Decode Fab Lab, το SYN Fab Lab και το León Fab Lab και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 10:30 και στις 15:00.


Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στις έννοιες των ηλεκτρονικών και των νέων "έξυπνων" υλικών και στη μέθοδο της ψηφιακής κατασκευής (design + lasercutting) που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των υφασμάτων, τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους έξυπνο ύφασμα. Με την καθοδήγηση της Ολίβιας Κότσιφα και της Nuria Robles, που σχεδίασαν το πρόγραμμα, καθώς και του έμπειρου προσωπικού από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου, τα παιδιά θα αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι.

Το εργαστήριο «Έξυπνα υφάσματα στο Μουσείο!» απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Decode Fab Lab, του SYN Fab Lab και του León Fab Lab με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών στον χώρο της βιώσιμης μόδας.


Για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών, σε ελληνικά και αγγλικά

Σάββατο 16 Απριλίου | 10:30-13:00 & 15:00-17:30

Σχεδιασμός: Decode Fab Lab (Αθήνα) , SYN Fab Lab (Ελλάδα - mobile), León Fab Lab (Ισπανία)

Υλοποίηση: Ολίβια Κότσιφα, Nuria Robles

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 12 παιδιά ανά ομάδα

Διάρκεια: 150’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν, με απαραίτητη την ηλεκτρονική προκράτηση


Για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

* Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομική.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
16/04/2022 | 10.30-13.00 & 15.00-17.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ