Γίνονται μουσικές πρόβες σε μουσεία; Φυσικά και γίνονται!

Μπορούν άραγε παιδιά και νέοι διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, να σχηματίσουν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα; Βεβαίως και μπορούν, γιατί τους ενώνει η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής!


Την Κυριακή 19 Ιουνίου, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα φιλοξενήσει την πρόβα της «Ορχήστρας της Κυψέλης» του El Sistema Greece, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τους νεαρούς μουσικούς της «εν δράσει» και να γνωρίσει τη διαδικασία ορχηστρικής διδασκαλίας του El Sistema.

Τα μέλη της «Ορχήστρας της Κυψέλης» θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα μουσικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας μίας ορχήστρας. Θα αποκαλύψουν τα μυστικά της προετοιμασίας τους, θα μοιραστούν με το κοινό την αγάπη τους για τη μουσική και θα σας ξεσηκώσουν με ένα κεφάτο ρεπερτόριο!

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece (ESG) προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Σύμφωνα με την πρωτοποριακή μουσική μέθοδο του El Sistema, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνάντηση με τους άλλους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

*Η Ορχήστρα Κυψέλης του El Sistema Greece είναι μία από τις εκπαιδευτικές ορχήστρες του El Sistema Greece. Ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται αποκλειστικά από μαθητές του.

** Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Μουσική διεύθυνση: Francis Gagliardi


Κυριακή 19 Ιουνίου | 12.30-13.30

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τ. +30 210 72 52 895
E. visit@goulandris.gr


Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Κυριακή 19 Ιουνίου | 12.30 - 13.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ