Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και των μέτρων που αφορούν σε εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς, η ανοιχτή πρόβα της ορχήστρας Κυψέλης του El Sistema Greece, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14/03 στο πλαίσιο του , δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Πολιτισμός στις Γειτονιές», μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.


Γίνονται μουσικές πρόβες σε μουσεία; Φυσικά και γίνονται!

Μπορούν άραγε παιδιά και νέοι με διαφορετική εθνικότητα και κουλτούρα, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, να σχηματίσουν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα; Φυσικά και μπορούν, γιατί τους ενώνει η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής!

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή φιλοξενεί στην πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα την εβδομαδιαία πρόβα της Ορχήστρας Κυψέλης του El Sistema Greece, επιτρέποντας στο κοινό να απολαύσει τους νεαρούς μουσικούς της Κυψέλης στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση και να γνωρίσει τη διαδικασία ορχηστρικής διδασκαλίας του El Sistema

Το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece (ESG) προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους/νέες στην Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Σύμφωνα με την πρωτοποριακή μουσική μέθοδο του El Sistema, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνάντηση με τους άλλους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ορχήστρα Κυψέλης του El Sistema Greece είναι μία από τις εκπαιδευτικές ορχήστρες του El Sistema Greece. Ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται αποκλειστικά από μαθητές του.

Στην ανοιχτή πρόβα θα συμμετάσχουν και μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λουξεμβούργου, που θα επισκεφθούν την Αθήνα αποκλειστικά για να υποστηρίξουν και να συμπράξουν με τους μαθητές του El Sistema Greece σε συνεργασία με το Fondation EME.

Μουσική διεύθυνση: José Angel Salazar Marín, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ESG


Είσοδος ελεύθερη στην πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα

ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13

Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Σάββατο 14 Μαρτίου | 12.30 - 14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο:

210 72 52 895