Food & Wine Experience
Δείπνο Γευσιγνωσίας στο B&E Goulandris Café-Restaurant
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η σύγχρονη ελληνική οινοποιία και η σύγχρονη ελληνική και διεθνής Τέχνη συναντώνται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ο Chef του ομίλου ΙΤ, Χάρης Αντωνόπουλος, δημιουργεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού συνδυάζοντας δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που θα προσφέρουν το κρασί της ημέρας.
Πως είναι άραγε ένα δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, την ώρα που η συλλογή «ξεκουράζεται» από την πολυκοσμία;
Πως αναδεικνύεται το προφίλ ενός κρασιού με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς;
Πως μια ανοιξιάτικη βραδιά σε ένα αίθριο στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά;
Αυτή την εμπειρία σας καλούμε να ζήσετε στο εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στον ημιόροφο του μοναδικού αυτού οικοδομήματος με ένα γεύμα προετοιμασμένο ειδικά για την περίσταση, συνοδευόμενο από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.
Μενού
- Amuse Bouche με Κυρ-Γιάννη Sauvignon Blanc Ντρούμο 2021
Ταρτάκι με ανεβατό τυρί και φιστίκι Αιγίνης, κρέμα από σπαράγγια, μάραθο και σύγκλινο Μάνης - Ορεκτικό με Κυρ-Γιάννη Ασύρτικο Ταρσανάς 2018
Σφυρίδα carpaccio, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μοσχολέμονο, πιπεριά Βασκωνίας - Κυρίως με Κυρ-Γιάννη L’Esprit du lac 2021 (Rosé) Ξινόμαυρο
Φραγκόκοτα στήθος ψητό, μπούτι ballotine, με αγκινάρες, chutney από χουρμάδες και jus λεμονοθύμαρου
* διαθέσιμη vegetarian επιλογή (Πλεξούδες χιώτικες με φρέσκο κολοκύθι και κρέμα από μαστιχοτύρι) - Επιδόρπιο με Κυρ-Γιάννη Χρυσογέρακας 2017 (Επιδόρπιος οίνος) Gewurztraminer & Μαλαγουζιά
«Γαλακτομπούρεκο» με αρμπαρόριζα, κουμκουάτ και φιστίκι macadamia
Συμμετοχή: 50€ ανά άτομο
Περιορισμένες θέσεις
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
B&E Goulandris Café-Restaurant