Σεληνιασμός

Ταξίδι στην Αφρική και στις ζούγκλες που κρύβουμε μέσα μας

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή φιλοξενεί την θεατρική παράσταση «Σεληνιασμός», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό 8 ετών και άνω και η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση.

Ένα από τα καλύτερα «σκοτεινά» μυθιστορήματα του Σιμενόν για την κατάπτωση και την τρέλα, διαδραματίζεται στην Αφρική, στην γαλλική αποικία της Γκαμπόν. Ένας νέος Γάλλος ερωτεύεται την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στο οποίο μόλις έχει γίνει ένας μυστηριώδης φόνος. Η Αντέλ, βασική ύποπτη, τον πείθει να ξεκινήσουν ένα μεγάλο και δύσκολο ταξίδι στην ενδοχώρα. Η ζούγκλα, ο πυρετός, οι υποψίες και η παράφορη ζήλια οδηγούν τον νέο σε ένα κρεσέντο ψυχικής διαταραχής που καταλήγει στην παραφροσύνη.

Με τεχνικές που συνδυάζουν την αφήγηση και την αναπαράσταση, το μυθιστόρημα θα ζωντανέψει μπροστά στους θεατές, μεταφέροντας την αισθησιακή και επικίνδυνη ατμόσφαιρα της αφρικανικής ενδοχώρας, τα πάθη των ανθρώπων και την εξωτική αγριάδα του αφρικανικού πολιτισμού. Δεκατέσσερεις φοιτητές από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Τεχνών Εκατό με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κουρούμπαλη αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο.


Ταυτότητα παράστασης:

«Σεληνιασμός» του Ζορζ Σιμενόν
Μετάφραση: Αργυρώ Μακάρωφ
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Παίζουν οι ηθοποιοί-σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Τεχνών Εκατό (αλφαβητικά): Χάρης Άννης, Δημήτρης Γαλανάκης, Γιάννης Γκολόης, Μαρία Ιωαννίδου, Άννα Καβάκα, Βασιλική Κουργιαλή, Ειρήνη Κυρλάκη, Φωτεινή Λευκοπούλου, Μανόλης Πίτερης, Ανέστης Σιχονίδης, Μαρία Τσιάκκα, Χρήστος Τσίγκος, Αναστασία Τσουκαλά, Αθηνά Ψευτούδη
Παραγωγή: Dryhoney

Με την αρωγή της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Τεχνών Εκατό

Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό 8 ετών και άνω.


Παρασκευή 09 Ιουνίου | 18.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 09 Ιουνίου | 18.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ