Εργαστήριο Γλυπτικής:

Ξεκινώντας από μία εισαγωγή στο σχέδιο για γλυπτική, το ανάγλυφο και το ολόγλυπτο έργο, και μέσα από την εκμάθηση θεμελιωδών κανόνων δημιουργίας όγκων και τονικών χρωματισμών, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται στη χρήση τεχνικών (όπως αυτή της αναπαράστασης του ανθρώπινου προσώπου και σώματος), ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της παρατήρησης και της σύνθεσης προπλασμάτων.Το εργαστήριο γλυπτικής θα εξετάσει και θα αφομοιώσει έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ως αντικείμενα έρευνας, με σκοπό την πραγματοποίηση γλυπτικών έργων (σχέδιο και προπλάσματα).

Τρίτος κύκλος: Στα χνάρια της τέχνης του Alberto Giacometti

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν ανάγλυφα έργα μικρού μεγέθους, βασισμένα σε εκθέματα του Μουσείου. Το εργαστήριο εστιάζει στη δημιουργία κυβιστικών και γεωμετρικών σχημάτων πάνω σε πλάκα πηλού ή γύψου, με σκοπό την κατασκευή μιας απλής μήτρας (καλούπι).

Το μάθημα ξεκινά με την παρουσίαση του έργου του Albrerto Giacometti, των τεχνικών που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της γλυπτικής και ζωγραφικής του πορείας, καθώς και των αντιλήψεων και ιδεών που ενσωματώνονται στα έργα του, με στόχο την απόδοση του εκφραστικού αποτελέσματος της καλλιτεχνικής παραγωγής του. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες δημιουργούν πήλινα και γύψινα προπλάσματα πάνω σε αρματούρες και κατασκευάζουν καλούπια.


Σχεδιασμός-υλοποίηση: Αύγουστος Βεϊνόγλου

Για έφηβους 15+ και ενήλικες

Κύκλος 3 εργαστηρίων
Παρασκευή 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, 18.00 – 21.00

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες
Έως 12 συμμετοχές

Xώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 90€
Κόστος συμμετοχής για όλα τα B&E Members:
72€
Κόστος συμμετοχής για Senior Members:
67,5€

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τρεις συναντήσεις
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.
Κατά την ημέρα του εργαστηρίου, η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο από το ταμείο του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
17/01/2020, 24/01/2020 & 31/01/2020 | 18.00-21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ