Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», η συνεπιμελήτρια Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau παρουσιάζει τη νέα έκθεση στα Μέλη του Ιδρύματος σε δυο αποκλειστικές ξεναγήσεις, στις 16.00 και στις 17.00.

Σε συνεργασία με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης το Ίδρυμα διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού, το οποίο εστιάζει στην περιοχή της Μεσογείου και είναι υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» πραγματοποιείται με έργα από σημαντικά μουσεία και φορείς της Ευρώπης όπως Musée d’Orsay, National Gallery του Λονδίνου, Centre Pompidou, Musée des Beaux-Arts de Besançon, Musée de l’Annonciade, Musée de Grenoble, Musée national d’archéologie, d’histoire et d’art – Luxembourg και Musée des Arts Décoratifs καθώς και Ευρωπαίους ιδιώτες συλλέκτες. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των Paul Signac, Henri-Edmond Cross, Maximilien Luce, Théo van Rysselberghe, Henri Matisse, Henri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Preview της έκθεσης «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου»

Ξενάγηση στην έκθεση από την συνεπιμελήτρια Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau αποκλειστικά για B&E Members

Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2024 | 16.00-17.00 & 17.00-18.00


Αριθμός συμμετεχόντων: έως 30 μέλη ανά ξενάγηση
Ελεύθερη συμμετοχή αποκλειστικά για B&E Members με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr

* Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 15' πριν την συμφωνημένη ώρα έναρξης της ξενάγησης.


B&E Members

Με τη συνδρομή σας, υποστηρίζετε τη δραστηριότητά του Ιδρύματος, ενισχύετε τα προγράμματά του και απολαμβάνετε μια σειρά από ειδικά προνόμια. Επισκεφθείτε μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις πριν τα επίσημα εγκαίνιά τους, λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις αποκλειστικά για Μέλη, αποκτήστε ειδικές εκπτώσεις στο Πωλητήριο και τους χώρους εστίασης και γίνετε Μέλη της οικογένειας του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 | 16.00-17.00 & 17.00-18.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ