Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, θα εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μαγικές δημιουργίες, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το χαρτί ως βασικό υλικό και με την καθοδήγηση της εισηγήτριας να του δώσουν νέα μορφή και σχήμα, δημιουργώντας τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση των παιδιών μέσα από την τέχνη, ώστε να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε, θα τα βρείτε όλα στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου. Όμως, εάν έχετε εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν σας είναι χρήσιμα πια, μπορείτε να τα φέρετε μαζί σας. Θα βρούμε, σίγουρα, πολλούς τρόπους να τα αξιοποιήσουμε!


Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση

Για παιδιά 5-6 ετών

Κάθε Σάββατο | 10:30-12:00

Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια:
90’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€


Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά εργαστήρια, είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) Covid-19.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
06/11/2021 - 29/01/2022 | Κάθε Σάββατο, 10.30-12.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ