Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι, το πρώτο μουσείο στην Αθήνα που λαμβάνει μέρος στον διεθνή θεσμό της Slow Art Day, καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες στην Slow Art Day 2024 το Σάββατο 13 Απριλίου και τους προτρέπει να ανακαλύψουν επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής του μέσα από τη μοναδική εμπειρία του slow art.

Η Slow Art Day είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με μια απλή αποστολή: να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη σημασία και την απόλαυση της αργής παρατήρησης ενός έργου τέχνης. Το εγχείρημα ξεκίνησε επίσημα το 2010 και έκτοτε η Slow Art Day αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος των μουσείων και των γκαλερί διεθνώς, με περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση σε κάθε γωνιά του κόσμου, ακόμα και στην Ανταρκτική.


Στο πλαίσιο του Slow Art Day 2024, το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 12.30 έως τις 13.45, το Ιδρύμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει μια ξεχωριστή δράση ενσυνειδητότητας για ενήλικες, που θα εστιάσει στο έργο «Ενενήντα εννέα κεφάλια» του Friedensreich Hundertwasser. Την δράση επιμελείται η ιστορικός τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικός και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου.

Η δράση «Mindfulness στο Μουσείο» βοηθά τους συμμετέχοντες να γίνουν ενεργοί, συνειδητοί θεατές, ενθαρρύνοντάς τους να αντλήσουν πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης. Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων. Εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, το ‘διαλογιστικό ταξίδι’ χρησιμεύει ως μέσο ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων για να αφυπνίσουν βαθύτερες συνδέσεις και να βιώσουν το έργο ή το αντικείμενο τέχνης ολιστικά.


Mindfulness στο Μουσείο

Βιωματική δράση για ενήλικες, με αφορμή την Slow Art Day 2024

Σάββατο 13 Απριλίου | 12.30-13.45

Αριθμός συμμετοχών: Έως 12 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 12€

* Οι συμμετέχοντες προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της δράσης.


Στην Slow Art Day είναι πολύ σημαντικό αφού ολοκληρώσετε την εμπειρία σας να την συζητήσετε και να την μοιραστείτε με φίλους. Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σας προσκαλεί επίσης να την μοιραστείτε στα social media, χρησιμοποιώντας τα hashtags #SlowArtDay, #BEGoulandrisFoundation


Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε μέσω newsletter για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο education@goulandris.gr


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Σάββατο 13 Απριλίου | 12.30-13.45

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ