Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα που φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation), για παιδιά ηλικίας 12 με 14 ετών.

Για παιδιά ηλικίας 9-11 ετών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, θα κατασκευάσουν cut-out φιγούρες και θα δώσουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα εξοικειωθούν με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει ταυτόχρονα και ορατά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της συνεργατικής δημιουργίας.


Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη

Τμήμα για παιδιά 12-14 ετών

Κάθε Κυριακή │13:00-15:00

Έως 10 συμμετοχές
Διάρκεια:
120’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€


Για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
06/02/2022 - 10/04/2022 | Κάθε Κυριακή, 13.00-15.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ