Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσες να δημιουργήσεις έναν δικό σου κήπο μέσα στο Μουσείο;

Για πρώτη φορά το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει Summer Camp και καλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) να ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές της τέχνης μέσα στο Μουσείο αλλά και έξω από αυτό. Το Summer Camp, με τίτλο Ένας Δικός σου Κήπος, θα υλοποιηθεί σε τρείς αυτοτελείς πενθήμερους κύκλους από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ο κάθε κύκλος περιλαμβάνει πολυθεματικά εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος, με θέμα τη φύση.

Κάθε πρωί, τα παιδιά θα επισκέπτονται τον γειτονικό Εθνικό Κήπο για να μάθουν τα «μυστικά» της έμπνευσης των καλλιτεχνών. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια που αφυπνούν τις αισθήσεις τους και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα τους, θα συλλέξουν στοιχεία για τα ψηλά δέντρα, τον μπλε ουρανό, το εύφορο χώμα, τους κρυφούς ήχους και τις συναρπαστικές ιστορίες του Κήπου. Η εξερεύνηση της φύσης θα συνεχιστεί στις αίθουσες του Μουσείου, όπου θα ανακαλύψουν τα τοπία στα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος. Μετά την περιήγησή τους, τα παιδιά μετατρέπονται σε καλλιτέχνες που «καταλαμβάνουν» το εργαστήριο για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν έναν δικό τους κήπο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και απλά υλικά.

Μέσα από τη δύναμη της ομάδας και τη θετική συνύπαρξη με το περιβάλλον, τα παιδιά θα φτιάξουν κομμάτι-κομμάτι τον δικό τους κήπο, αλληλοεπιδρώντας κάθε μέρα με ένα καινούργιο υλικό. Στο τέλος του κάθε κύκλου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στο φουαγιέ του Μουσείου μια ομαδική τρισδιάστατη εγκατάσταση, στην οποία οι γονείς θα συμμετέχουν ενεργά, με την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος.


Για παιδιά από 7 έως 10 ετών (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

3 κύκλοι:
27 Ιουνίου-1 Ιουλίου [τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν]
4-8 Ιουλίου [τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν]
11-15 Ιουλίου [τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν]

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα με Παρασκευή, 09:30-14:00
Ώρα προσέλευσης: 09:00

Χώροι Διεξαγωγής: Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα) & Εθνικός Κήπος

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 160€
Κόστος για Young και Family Members: 128€
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται υγιεινά snacks τα οποία θα προσφέρονται καθημερινά από τα καταστήματα The Bakers.

Απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση: goulandris.gr

Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης οι γονείς θα λάβουν μέσω email το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, πληροφορίες που αφορούν την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού των snacks.


Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Κατερίνα Γεωργοπούλου, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη

*Σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών από την έναρξη του Camp θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
3 κύκλοι: 27/06-01/07/2022, 04/07-08/07/2022, 11/07-15/07/2022 | Καθημερινά, 09.00-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ