Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά 5 και 6 ετών σε ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος.


Αναζητώντας την άκρη της κλωστής μέσα από το έργο του καλλιτέχνη και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης με έναν ξεχωριστό τρόπο και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα.

Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα, τα παιδιά, με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού, συνδυάζουν πολύχρωμα νήματα και άλλα υλικά και δημιουργούν τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.


Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση
Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη


Τμήμα για παιδιά 5-6 ετών

Κάθε Σάββατο │10:30-12:00

Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια:
90’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€


Για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
05/02/2022 - 09/04/2022 | Κάθε Σάββατο, 10.30-12.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ