Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο, εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan.


Μέσα από μία περιήγηση σε έργα της Συλλογής, τα παιδιά θα ανακαλύψουν το έργο του καλλιτέχνη και θα μάθουν την τεχνική του πλεξίματος την οποία συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας διαφορετικά νήματα και υφάσματα, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με την βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού το δικό τους πλεκτό, όπως έκανε και Rouan.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των παιδιών με τον αργαλειό και το πλέξιμο. Η επαφή τους με το έργο ενός ζωγράφου που αξιοποιεί μια διαφορετική τεχνική θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν πώς στην τέχνη τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους, οδηγώντας σε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.


Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση
Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη


Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών

Κάθε Σάββατο │12:30-14:00

Έως 12 συμμετοχές
Διάρκεια:
90’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€


Για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test που έχει διεξαχθεί εντός 24 ωρών. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
05/02/2022 - 09/04/2022 | Κάθε Σάββατο, 12.30-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ