Πώς θα μπορούσε η Νίκη της Σαμοθράκης του Yves Klein να μεταφερθεί στο χαρτί, παραμένοντας ωστόσο τρισδιάστατη;


Το Ίδρυμα B&E Γουλανδρή, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Nouveau réalisme, κάθε Σάββατο στις 12.00 -13.30 καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών σε ένα εργαστήριο με 3D εικαστικές περιπλανήσεις, παρέα με την εντυπωσιακή μπλε φτερωτή Νίκη και τον Yves Klein. Στο εργαστήριο Το μπλε του Yves Klein σε 3D! τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία του γλυπτού της Νίκης της Σαμοθράκης, τη κρυφή φόρμουλα του μπλε του Yves Klein και τον τρόπο που λειτουργεί το χρώμα για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση.

Ο Klein χρησιμοποιούσε στα έργα του τον άνεμο, τη βροχή, τη φωτιά, ακόμη και το ανθρώπινο σώμα, αξιοποιώντας πάντα ευρηματικά το μπλε χρώμα και εντυπωσιάζοντας το κοινό του. Στο εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, η δύναμη και η ζωντάνια του μπλε του Klein ενώνονται με το κόκκινο για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δημιουργήσουν στο χαρτί μια 3D εικόνα της Νίκης της Σαμοθράκης, τη στιγμή που εκείνη προσγειώθηκε στην πλώρη του πλοίου.

* Το International Klein Blue (IKB) είναι η μπλε απόχρωση που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο καλλιτέχνη Yves Klein.


Το μπλε του Yves Klein σε 3D!

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών

Σχεδιασμός: Βίκη Χρηστάκη

Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Μαρία Μητσούλη

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Από 14 Ιανουαρίου έως 08 Απριλίου, κάθε Σάββατο | 12.00-13.30

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό εργαστήριο
Αριθμός συμμετοχών: 12Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος συμμετοχής για Family και Young Members: 9.60€


* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε μέσω newsletter για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο education@goulandris.gr


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
14/01/2023 - 08/04/2023 | Κάθε Σάββατο, 12.00-13.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ