Η βιωματική δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Mindfulness στο Μουσείο», που υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, συναντά το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και τα θετικά πράγματα στη ζωή μας, όπως και να εκτιμήσουμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, που εξερευνά επιλεγμένα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος με την τεχνική της ενσυνειδητότητας (mindfulness), θα πραγματοποιηθεί ειδικά για την περίοδο των εορτών τις Παρασκευές 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου 18.30-19.45.

Σύμφωνα με τον Jon Kabat-Zinn, ως Μindfulness/Ενσυνειδητότητα ορίζεται το «να ‘μάθω’, να είμαι εξ’ ολοκλήρου συνειδητά στο παρόν χωρίς καμία κριτική’». Η δράση «Mindfulness στο Μουσείο» απευθύνεται σε όλους και βοηθά τους συμμετέχοντες να γίνουν ενεργοί, συνειδητοί θεατές, ενθαρρύνοντάς τους να αντλήσουν πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης. Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων.

Εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, το ‘διαλογιστικό ταξίδι’ χρησιμεύει ως μέσο ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων για να αφυπνίσουν βαθύτερες συνδέσεις και να βιώσουν το έργο ή το αντικείμενο τέχνης ολιστικά.


Mindfulness στο Μουσείο τα Χριστούγεννα

Μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Παρασκευές 29 Δεκεμβρίου & 5 Ιανουαρίου | 18.30-19.45

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 15 άτομα

Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος συμμετοχής για
B&E Members: 12€

* Οι συμμετέχοντες προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της δράσης.


EVENT LOCATION
Basil & Elise Goulandris Foundation, Athens
13 Eratosthenous str., Athens 116 35, Greece. Τ. +30 210 72 52 895, F. +30 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
DATE & TIME
Παρασκευές 29 Δεκεμβρίου & 5 Ιανουαρίου | 18.30-19.45