Έργα του Roy Lichtenstein από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο της Pop Art!

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο του Roy Lichtenstein, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα έργα του δημιουργού και με την βοήθεια της εισηγήτριας θα πειραματιστούν με τεχνικές που συναντάμε τόσο στο έργο του διάσημου καλλιτέχνη, όσο και στην Pop art ευρύτερα, ξεκινώντας με την αγαπημένη μας τεχνική εκτύπωσης, Ben day Dots!

Προχωρώντας, θα πειραματιστούμε με την τεχνική του stencil, των μοτίβων αλλά και του κολλάζ, δίνοντας την ελευθερία στα παιδιά να εφαρμόσουν αυτές τις τεχνικές στις δικές τους μοναδικές συνθέσεις.

Το εργαστήριο έχει ως στόχο την ενθάρρυνση και καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, μέσα από τη γνωριμία με το έργο των καλλιτεχνών και την πρακτική εφαρμογή των τεχνοτροπιών που συναντάμε στο κίνημα της Pop Art, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητές τους μέσα από τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση

Κάθε Κυριακή | 12.30-14.00 (11/10/2020 - 29/11/2020)

Για παιδιά 9-12 ετών
Αριθμός συμμετοχών:
έως 10 παιδιά

Διάρκεια εργαστηρίου: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€

Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.
Κατά την ημέρα του εργαστηρίου, η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο από το ταμείο του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

*Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

**Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Αγαπητά παιδιά και γονείς/κηδεμόνες, υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Όλα τα παιδιά καλούνται να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων εντός του εκπαιδευτικού εργαστηρίου και των χώρων του Μουσείου .
  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών.

EVENT LOCATION
Basil & Elise Goulandris Foundation, Athens
13 Eratosthenous str., Athens 116 35, Greece. Τ. +30 210 72 52 895, F. +30 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

DATE & TIME
11/10/2020 - 29/11/2020 | Κάθε Κυριακή, 12.30-14.00

INFORMATION