Μια ημέρα πριν ανοίξει σε επιλεγμένες αίθουσες το νέο 3D ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Wim WendersAnselm”, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει μια δωρεάν προβολή αποκλειστικά για B&E Members στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 21.00.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Wim Wenders αποτύπωσε σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι το πορτραίτο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας, του Anselm Kiefer, ενός πρωτοποριακού ζωγράφου και γλύπτη που εμπνέεται από την λογοτεχνία, την ποίηση, την ιστορία, την φιλοσοφία, την επιστήμη, την μυθολογία και την θρησκεία, ώστε να εξερευνήσει την ανθρώπινη ύπαρξη και την κυκλική φύση της ιστορίας.

Γεννημένος το 1945, ο Γερμανός καλλιτέχνης Anselm Kiefer μεγάλωσε στη διαιρεμένη Γερμανία που άφησε πίσω του ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, βιώνοντας την ενοχή της χώρας του για το ναζιστικό παρελθόν της. Στα έργα του προσεγγίζει τη σκοτεινή όψη της ανθρωπότητας, αναμοχλεύοντας το παρελθόν. Το έργο του “Des Malers Atelier” («Το ατελιέ του καλλιτέχνη»), που εκτίθεται στον τρίτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, απεικονίζει το ατελιέ του καλλιτέχνη σαν ένα μυστηριώδες οικοδόμημα που αναδύεται μέσα από έναν εφιαλτικό αντικατοπτρισμό, εν μέσω ενός ρημαγμένου αγροτικού τοπίου, όπου γη και ουρανός γίνονται ένα.

Η ταινία κυκλοφορεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε 3D στις 12 Οκτωβρίου από την TFG.


Anselm

Preview του νέου ντοκιμαντέρ του Wim Wenders αποκλειστικά για B&E Members

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | 21.00

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Λεωφ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι 115 24

Η ταινία είναι στα Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Αποκλειστικά για B&E Members
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr
Κάθε μέλος μπορεί να προκρατήσει έως και 2 θέσεις

* Η είσοδος θα γίνεται με το Δελτίο Εισόδου και με την επίδειξη της κάρτας Μέλους του Ιδρύματος.
** Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Anselm (2023)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Wim Wenders
ΠΑΙΖΟΥΝ: Anselm Kiefer, Daniel Kiefer, Anton Wenders
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Franz Lustig
ΜΟΥΣΙΚΗ: Leonard Küßner
ΜΟΝΤΑΖ: Maxine Goedicke

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93'

Η ταινία κυκλοφορεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε 3D στις 12 Οκτωβρίου από την TFG.


B&E Members

Με τη συνδρομή σας, υποστηρίζετε τη δραστηριότητά του Ιδρύματος, ενισχύετε τα προγράμματά του και απολαμβάνετε μια σειρά από ειδικά προνόμια. Επισκεφθείτε μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις πριν τα επίσημα εγκαίνιά τους, λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις αποκλειστικά για Μέλη, αποκτήστε ειδικές εκπτώσεις στο Πωλητήριο και τους χώρους εστίασης και γίνετε Μέλη της οικογένειας του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ (Λεωφ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 | 21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ