Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό Christmas Camp και καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών να αποχαιρετήσουν δημιουργικά το 2023, ανακαλύπτοντας πώς η φύση δίνει φτερά στη φαντασία και αποτελεί το έναυσμα για καλλιτεχνική δημιουργία!

Στο φετινό Christmas Camp, που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Δεκεμβρίου, έργα μεγάλων ζωγράφων που «κατοικούν» στο Μουσείο ξυπνούν το ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και μέσω της τέχνης προκύπτει η ανάγκη για αναδημιουργία. Τα παιδιά αναζητούν νέους βιώσιμους τρόπους έκφρασης μέσα από το παιχνίδι και ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας, με στόχο την αναδημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης.

Με γνώμονα τους βασικούς στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με διάφορα φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά και θα δημιουργήσουν εναλλακτικές εγκαταστάσεις στον χώρο του Μουσείου, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα!Φύση, τέχνη και αναδημιουργία!

Christmas Camp για παιδιά 6-9 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τετάρτη 27 - Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου | 09.00-14.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Κόστος συμμετοχής: 120€

Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 96€

*Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται δεκατιανό και snack box το οποίο θα προσφέρεται καθημερινά στα παιδιά. Οι γονείς παρακαλούνται να ενημερώσουν το Ίδρυμα για τυχόν τροφικές αλλεργίες στη δήλωση συμμετοχής.

Ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Δραστηριότητες ανά ημέρα:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου: Την πρώτη μέρα του Christmas Camp υποδεχόμαστε τα παιδιά στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους. Παράλληλα, θα γίνει μια εισαγωγή στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στον χώρο του Μουσείου.

Η αναζήτηση ξεκινά από τη Θεματική: Φύση, Τέχνη και Αναδημιουργία! Τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέες φόρμες και τεχνικές με έμπνευση από το ονειρικό τοπίο του Max Ernst «Ενώ η Γη κοιμάται» και τα «Ενενήντα εννέα κεφάλια» του Friedensreich Hundertwasser και στη συνέχεια, μέσα από την κατασκευή σκηνικού, το χρώμα και τα ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν για τη φύση και τη χαρά της συνεργασίας.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου: Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στη γλυπτική, συγκεκριμένα στο upcycling και τα readymades. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη ζωγραφική θα αναζητήσουν γλυπτικές φόρμες με έμπνευση από τα έργα «Χωρίς τίτλο» του Αλέξη Ακριθάκη και «Ανάδυση αρ. 5» του Άρη Κουτρουλή. Με οδηγό τη ζωγραφική και το χρώμα, τα παιδιά θα περάσουν από τη ζωγραφική (δύο διαστάσεις) στη γλυπτική (τρεις διαστάσεις), πλάθοντας τις δικές τους μοναδικές φόρμες από ανακυκλώσιμα υλικά και παιχνίδια και ανακαλύπτοντας πολλαπλές μορφές δημιουργίας (upcycling και readymades).

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: Την τελευταία μέρα του Camp θα ασχοληθούμε με τη σύνδεση ανάμεσα στην τέχνη και τις επιστήμες, συνδυάζοντας τη γλυπτική με στοιχεία της φύσης και της φυσικής επιστήμης. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους τρόπους κατασκευής ενός έργου τέχνης αντλώντας έμπνευση από το έργο «Κίτρινος μαγνητικός τοίχος» του Takis και στο τέλος, με οδηγό τη ζωγραφική και τη γλυπτική, θα στολίσουν τον χώρο με τις δημιουργίες τους!

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης, οι γονείς θα λάβουν το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για την κάθε ημέρα του Camp καθώς και το μενού του δεκατιανού και το snack box.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα στα παιδιά που να μην σας νοιάζει να λερωθούν ή εναλλακτικά βάλτε στη τσάντα του παιδιού μια πρόχειρη αλλαξιά.

*** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο Christmas Camp προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του Μουσείου 10’ πριν την ώρα έναρξης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

E: education@goulandris.gr


Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε μέσω newsletter για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο education@goulandris.gr


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
27, 28 & 29 Δεκεμβρίου | 09.00-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ