Την Παρασκευή 19 Απριλίου, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει μια Πασχαλινή συναυλία στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, με είσοδο δωρεάν για το κοινό.

Το σύνολο Capella Atenea του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα ερμηνεύσει έργα των Henry Purcell (Fantasia in G major, Z. 742 και Dido’s Lament), J.S. Bach (Sinfonia από την Cantata BWV 4 “Christ lag in Todesbanden” και St Matthew Passion Aria “Erbarme dich, mein Gott”) καθώς και το Stabat Mater του Giovanni Battista Pergolesi.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Ιωάννα-Ομορφιά Κοτζιούλα, Ηρώ Καρτάνου και Αχιλλέας Μπερής (Α’ βιολιά), Μαρία Αργύρη και Νεκτάριος Λανάρας (Β’ βιολιά), Αιμίλιος Μπάρτζης και Νίκος Φιργιόλας (βιόλες), Μαρίνα Τσίγκου (τσέλο), Ορφέας Κωνσταντόπουλος (κοντραμπάσο) καθώς και Ελένη Καλογράνη και Βίλλυ Κυριακοπούλου (φωνές).

Η μουσική επιμέλεια είναι του Λεοντίου-Νικολάου Τσόκα.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει πρωτίστως επιστημονική φυσιογνωμία και καλλιεργεί την έρευνα της μουσικής και την επιστήμη της μουσικολογίας σε όλες τις σύγχρονες εκφάνσεις της. Πολλά μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος είναι και μουσικοί, με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η συνύπαρξη διαφόρων επιστημονικών πεδίων και επιστημολογικών τάσεων στο Τμήμα διαμορφώνει ένα πλαίσιο μουσικών σπουδών σύγχρονων και διεθνών προδιαγραφών.


Πασχαλινή συναυλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Παρασκευή 19 Απριλίου | 20.30

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 19 Απριλίου | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τ. 210 72 52 895
E. visit@goulandris.gr