Η τέχνη του εικαστικού κοσμήματος ξεδιπλώνεται μέσα από έναν καινοτόμο κύκλο τριών εργαστηρίων, στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να μάθουν διαφορετικές ευέλικτες τεχνικές κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, αποκομίζοντας παράλληλα σημαντικές θεωρητικές, αλλά και τεχνικές γνώσεις, γύρω από τον κόσμο του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος.

Η αργυροτεχνία είναι μία πανάρχαια τέχνη και οι απαρχές της βρίσκονται διασκορπισμένες σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μέταλλο και σύρμα θα διδαχθούμε ευέλικτες τεχνικές, τις οποίες στη συνέχεια θα εφαρμόσουμε ώστε να υλοποιήσουμε τις προσωπικές μας ιδέες και φόρμες. Αντλώντας έμπνευση από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας κοσμήματα (δαχτυλίδι, παντατίφ ή σκουλαρίκια) από χαλκό ή μπρούντζο, θα σφυρηλατήσουμε την επιφάνειά τους και θα την γυαλίσουμε χρησιμοποιώντας γυαλόχαρτο.

Ο ολοκληρωμένος κύκλος των τριών εργαστηρίων περιλαμβάνει:

- Θεωρία και παρουσίαση των τεχνικών κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων αργυροχρυσοχοΐας

- Σχέδιο και εφαρμογή προεπιλεγμένου σχεδίου, εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

- Γνωριμία με μέταλλα, όπως είναι ο χαλκός και ο μπρούντζος

- Γνωριμία με βασικά εργαλεία αργυροχρυσοχοΐας

- Κατασκευή χειροποίητου εικαστικού κοσμήματος

Όλα τα υλικά και τα εργαλεία σας τα παρέχουμε εμείς. Εργαλεία και τεχνικές με υψηλή επικινδυνότητα δεν θα εφαρμοστούν στον συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο αυτό δεν μας περιορίζει σε δημιουργικότητα. Μέσα από τα τρία αυτά εργαστήρια, θα σας βοηθήσουμε να κατασκευάσετε με επιτυχία τα κοσμήματά σας!


Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ελεάνα Καρούμπα

Για έφηβους 15+ και ενήλικες

Η συμμετοχή περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις
Παρασκευή 19/11, 26/11 και 3/12 | 18:00-20:00

Έως 10 συμμετοχές
Διάρκεια: 2 ώρες ανά συνάντηση

Xώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 75€ και για τις τρεις συναντήσεις

Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 60€ / Senior Members: 56,25€


* Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημερών. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική.


Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Σας συμβουλεύουμε να πλένετε τα χέρια σας πριν μπείτε στην αίθουσα και να κάνετε χρήση του αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
19/11/2021, 26/11/2021 & 03/12/2021 | 18.00-20.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ