Εκφραστείτε δημιουργικά και μάθετε πώς να κατασκευάζετε το δικό σας εικαστικό κόσμημα, μέσα από έναν καινοτόμο κύκλο τριών εργαστηρίων. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ευέλικτες τεχνικές κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων και να αποκομίσουν μία σημαντική θεωρητική, αλλά και τεχνική γνώση, γύρω από τον κόσμο του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος.

Η αργυροτεχνία είναι μία πανάρχαια τέχνη, οι απαρχές της οποίας βρίσκονται διασκορπισμένες σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μέταλλο και σύρμα θα εφαρμόσουμε ευέλικτες τεχνικές που θα διδαχθούμε, ώστε να υλοποιήσουμε τις προσωπικές μας ιδέες και φόρμες. Αντλώντας έμπνευση από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα δημιουργήσουμε το δικό μας κόσμημα (δαχτυλίδι, παντατίφ ή σκουλαρίκια) από χαλκό ή μπρούτζο, θα σφυριλατήσουμε την επιφάνεια του και θα την γυαλίσουμε χρησιμοποιώντας γυαλόχαρτο.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τριών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν διδαχθεί:

  • Θεωρία και παρουσίαση των τεχνικών κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων αργυροχρυσοχοΐας
  • Σχέδιο και εφαρμογή προεπιλεγμένου σχεδίου, εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
  • Γνωριμία με μέταλλα, όπως είναι ο χαλκός και ο μπρούτζος
  • Γνωριμία με βασικά εργαλεία αργυροχρυσοχοΐας
  • Κατασκευή χειροποίητου εικαστικού κοσμήματος
  • Όλα τα παιδιά καλούνται να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων εντός του εκπαιδευτικού εργαστηρίου και των χώρων του Μουσείου.
  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος
  • Συμβουλεύουμε τους συμμετέχοντες να πλένουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση του αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Όλα τα υλικά και τα εργαλεία σας τα παρέχουμε εμείς. Εργαλεία και τεχνικές με υψηλή επικινδυνότητα δεν θα εφαρμοστούν στο συγκεκριμένο χώρο. Ωστόσο αυτό δεν μας περιορίζει σε δημιουργικότητα και μέσα στον αξιόλογο χρόνο των τριών εργαστηρίων, θα σας βοηθήσουμε να κατασκευάσετε με επιτυχία τα κοσμήματά σας!

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ελεάνα Καρούμπα

Πρώτος κύκλος:
Παρασκευή 02/10, 09/10, 16/10 | 18.00-20.00
Δεύτερος κύκλος:
23/10, 30/10, 06/11 | 18.00-20.00

Για έφηβους 15+ και ενήλικες
Έως 8 συμμετοχές

Διάρκεια: 2 ώρες ανά συνάντηση

Xώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 75€

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τρεις συναντήσεις

*Μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19

Αγαπητοί επισκέπτες, υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Πρώτος κύκλος: 02/10, 09/10, 16/10 18.00-20.00 | Δεύτερος κύκλος: 23/10, 30/10, 06/11 18.00-20.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ