Ανακαλύψτε τις κρυφές πτυχές του φωτογραφικού φακού του Henri Cartier-Bresson, πειραματιστείτε με την φωτογραφία και φτιάξτε το δικό σας zine-λεύκωμα!


Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας του Henri Cartier-Bresson το οποίο αποτελείται από δυο ενότητες: στην πρώτη ενότητα, την Αποφασιστική Στιγμή, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το βιβλίο-ορόσημο του Cartier-Bresson Images à la sauvette (The Decisive Moment), με επιλεγμένες φωτογραφίες από όλη την καλλιτεχνική του πορεία και τις χώρες που επισκέφθηκε ανά τον κόσμο για την πραγματοποίηση κατά κύριο λόγο των φωτορεπορτάζ του (Ευρώπη, Μεξικό, Ινδία, Κίνα, κ.λπ.).

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει Εικόνες από την Ελλάδα όπως την αφουγκράστηκε ο Cartier-Bresson μέσα από τον φωτογραφικό του φακό στα τρία ταξίδια που πραγματοποίησε συνολικά στη χώρα μας, παραδίδοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα τόσο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όσο και αναφορικά με τη λαϊκή παράδοση, την καθημερινή ζωή αλλά και πορτραίτα σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Το αφιέρωμα συνοδεύεται επίσης από σημαντικό αρχειακό υλικό. Οι φωτογραφίες και το αρχειακό υλικό αποτελούν ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson που εδρεύει στο Παρίσι.


Στη διαδραστική ξενάγηση «Φωτο-βόλτα στο Παγκράτι» οι συμμετέχοντες ξεναγούνται αρχικά και στις δυο ενότητες της έκθεσης και στη συνέχεια ακολουθεί φωτο-βόλτα στα στενά του Παγκρατίου, η οποία καταλήγει στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, όπου θα εκτυπώσουμε σε θερμικό χαρτί τις φωτογραφίες που τραβήξαμε και θα φτιάξουμε το δικό μας zine*.

* Το zine είναι περιορισμένης κυκλοφορίας αυτοέκδοση κειμένων και εικόνων που συνήθως αναπαράγεται με φωτοτυπικό μηχάνημα.
** Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους το δικό τους smartphone. Η εκτύπωση θα γίνει με τη χρήση Bluetooth.
*** Δεν απαιτούνται γνώσεις τεχνικών φωτογραφίας ούτε γίνεται χρήση κάποιου περίπλοκου εξοπλισμού.


«Φωτο-βόλτα στο Παγκράτι»: Διαδραστικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Henri Cartier-Bresson»

Μουσείο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Αθήνα

Παρασκευές 5 & 12 Ιουλίου και από τις 30 Αυγούστου κάθε Παρασκευή | 17.00-20.00

Κόστος συμμετοχής
Είσοδος και συμμετοχή στην διαδραστική ξενάγηση | 20€
Μειωμένο εισιτήριο και συμμετοχή στην διαδραστική ξενάγηση | 17€
B&E Members | 16

Διάρκεια: 180’

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 15 άτομα

* Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 15' πριν την συμφωνημένη ώρα έναρξης.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Ομαδικές & ιδιωτικές ξεναγήσεις

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σας παρέχει επίσης τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τη δική σας ιδιωτική ή ομαδική ξενάγηση, σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Προγραμματίστε εγκαίρως την ξενάγησή σας τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση tours@goulandris.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκεύες 5 & 12/7 και από τις 30/8 κάθε Παρασκευή | 17.00-20.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ