Η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά συναυλιών ξεκινά και πάλι στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με ένα νέο κύκλο αφιερωμένο στον κινηματογράφο

Jazz στο Μουσείο

Dimitris Kalantzis Quartet – Jazz Noir

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ξεκινά και πάλι την επιτυχημένη σειρά συναυλιών Jazz στο Μουσείο, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ατμοσφαιρική Jazz Noir από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20.30.

Οι κινηματογραφικές ταινίες εποχής, πολλές από τις οποίες είναι ασπρόμαυρες, με μια γοητευτικά σκοτεινή ατμόσφαιρα που βυθίζει τον θεατή στο μυστήριο, το έγκλημα και το πάθος, έχουν μια άμεση και σχεδόν συνειρμική σχέση με την μουσική jazz.

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με μεγάλη εμπειρία στις διασκευές, εξερευνά αυτόν ακριβώς τον σκοτεινό και γοητευτικό κινηματογραφικό κόσμο μέσα από μια συγκινητική επιλογή ταινιών και μουσικών θεμάτων.


Συντελεστές:
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, τρομπέτα
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες:
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων

VIVA.GR

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, τρεις σπουδαίες jazz μπάντες παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για κινηματογράφο, από την Jazz Noir στους Nino Rota και Ennio Morricone.

14/10: Dimitris Kalantzis Quartet - Αφιέρωμα στην Jazz Noir

02/12: Spyros Manesis & Spiral Trio- Αφιέρωμα στον Nino Rota

16/12: Σταύρος Λάντσιας Quartet - Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ