Η εξαιρετικά δημοφιλής σειρά συναυλιών συνεχίζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Nino Rota

Jazz στο Μουσείο

Spiral Trio – Αφιέρωμα στον Nino Rota

Η επιτυχημένη σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο συνεχίζει τον κύκλο-αφιέρωμα στον κινηματογράφο, με μια βραδιά αφιερωμένη στις ξεχωριστές μελωδίες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη Nino Rota από το Spiral Trio την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20.30.

Το Spiral Trio θα συνομιλήσει μουσικά με τις αγαπημένες συνθέσεις του Nino Rota που έχουν αφήσει το στίγμα τους στις ταινίες του Fellini και του Visconti, στις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας του Coppola «Ο Νονός» και όχι μόνο, θα τις διασκευάσει με πολλή τόλμη και φαντασία και θα τις μετατρέψει σε πεδίο τζαζ αυτοσχεδιασμών.

Το Spiral Trio – ο Σπύρος Μάνεσης, ο Αρίωνας Γυφτάκης και ο Αναστάσης Γούλιαρης – ιδρύθηκε το 2012 και κινείται στον χώρο της μοντέρνας jazz, με αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Spiral Trio" περιλάμβανε σχεδόν αποκλειστικά jazz standards και κυκλοφόρησε το 2017 από την ANKh Music Productions, ενώ το 2022 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Broken Blue”, σε συνεργασία με την αμερικανική δισκογραφική Odradek Records.


Συντελεστές:
Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
Αρίωνας Γυφτάκης, κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες:
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων

VIVA.GR

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς, τρεις σπουδαίες jazz μπάντες παρουσιάζουν διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για κινηματογράφο, από την Jazz Noir στους Nino Rota και Ennio Morricone. Ο κύκλος ξεκίνησε τον Οκτώβριο με ένα αφιέρωμα στην Jazz Noir από το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή και συνεχίζει:

02/12: Spiral Trio- Αφιέρωμα στον Nino Rota

16/12: Σταύρος Λάντσιας Quartet - Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ