Υπάρχουν άραγε άνθρωποι μηχανές στη γη;

Μπορούν τα μάτια μας να γίνουν ρόδες;


Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλεί τα παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών να απελευθερώσουν τη φαντασία τους σε ένα δημιουργικό εργαστήριο που ανατρέπει τους «κανόνες». Αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου, δημιουργούμε αυτοπροσωπογραφίες με έναν τρόπο που δε θυμίζει σε τίποτα τον πραγματικό μας εαυτό.

Τα μηχανικά στοιχεία του Léger και οι αυθόρμητες εκφράσεις του Clemente γίνονται η αφορμή για τη δημιουργία ενός πορτρέτου που ρίχνει κλεφτές ματιές στο μέλλον. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της εικόνας δίνει στα παιδιά το κίνητρο να διερευνήσουν τα κοινά στοιχεία και κυρίως τις διαφορές που παρατηρούμε ανάμεσα σε δυο έργα, όπως και την τεχνοτροπία που αξιοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης.

Στο εργαστήριο «Μηχανικοί ήρωες» τα παιδιά ανακαλύπτουν πως το πορτρέτο μας, ως εικαστική απεικόνιση, δεν χρειάζεται να είναι η πιστή αντανάκλασή μας στον καθρέφτη. Νέα μέσα όπως η φωτογραφία και η εκτύπωση γίνονται εργαλεία για τη δημιουργία μιας αυτοπροσωπογραφίας-κολλάζ και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να πειραματιστούν και να μάθουν πώς να αξιοποιούν διαφορετικές τεχνικές για να αποδώσουν εικαστικά μια ιδέα. Έτσι, το πρόσωπο αποδομείται μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο για να γεννηθεί ένας ήρωας ή μια ηρωίδα που ταξιδεύουν το νου σε έναν κόσμο μελλοντικό.


Μηχανικοί ήρωες

Σχεδιασμός: Ιωάννα Κουτσούκη
Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη


Για παιδιά 6-8 ετών
Κάθε Κυριακή, έως 18/12 | 10.30-12.00
Έως 14 συμμετοχές

Διάρκεια: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο


Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος συμμετοχής για Family Members: 9.60€


* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
25/09/2022 - 18/12/2022 | Κάθε Κυριακή, 10.30-12.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ