Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τους μαθητές σε ένα διαδραστικό ταξίδι γνωριμίας με τον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, με οδηγό αγαπημένα έργα από τη Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή!


Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ τάξη Δημοτικού

Τι ακριβώς είναι μια συλλογή έργων τέχνης; Πώς διαμορφώνεται, τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει και για ποιόν λόγο μπορεί να είναι σημαντική; Πώς μπορούμε να παίξουμε με τα έργα μιας συλλογής, να πειραματιστούμε και να οδηγηθούμε σε μαγικές περιπλανήσεις;

Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη! Τα παιδιά, με βάση τη διαίσθησή τους, αναπαράγουν σημαντικά γεγονότα της ζωής τους στις δημιουργίες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η παιδική έκφραση προσφέρει συγκίνηση, όπως ακριβώς τα έργα των μεγάλων ζωγράφων της Συλλογής που με αγάπη δημιούργησαν ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή. Μέσα από το ταξίδι τους στα εμβληματικά έργα της Συλλογής, που περιλαμβάνει απτικούς πειραματισμούς με αντίγραφα έργων, μουσική και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά πειραματίζονται και εξοικειώνονται με την ίδια τη Συλλογή μέσα από το παιχνίδι!

Διάρκεια προγράμματος: 60’
Κόστος εισιτηρίου: 4.50€ ανά μαθητή

*Με τους μαθητές του νηπιαγωγείου θα εστιάσουμε μόνο στους Κλασικούς της Μοντέρνας Τέχνης

*Η συνοδεία των δασκάλων (έως δύο ανά τμήμα) έχει μηδενική χρέωση εισιτηρίου

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τ. 2100102156

E. education@goulandris.gr


Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη Δημοτικού

Οι μαθητές αναλαμβάνουν τον ρόλο ταξιδευτών και ερευνητών και πειραματίζονται με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των έργων: ψηλαφούν αντίγραφά τους, παρατηρούν, συζητούν και εκφράζονται. Παράλληλα, ανακαλύπτουν σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της τέχνης, μελετούν τα έργα και τις επιρροές σπουδαίων καλλιτεχνών, εντοπίζουν βασικά κινήματα της μοντέρνας τέχνης και ανακαλύπτουν τη σχέση των έργων με τη φύση, το σχολείο, την ιστορία, άλλους πολιτισμούς και, κυρίως, τον εαυτό τους!

Πώς αισθάνεται το παιδί μέσα στον χώρο του Μουσείου; Πώς νιώθει όταν βλέπει τα έργα τέχνης και πώς αντιλαμβάνεται τη φύση τους; Τι χαρακτηρίζει έναν καλλιτέχνη και ποια είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί στην τέχνη του; Υπάρχει σωστό και λάθος στην τέχνη; Μπορεί ένας καλλιτέχνης να σβήσει τη φωτιά στο δάσος; Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα απασχολήσουν τους ερευνητές μας στο ‘ταξίδι’ τους στον χώρο της τέχνης.

Διάρκεια προγράμματος: 75’
Κόστος εισιτηρίου:
4.50€ ανά μαθητή

* Η συνοδεία των δασκάλων (έως δύο ανά τμήμα) έχει μηδενική χρέωση εισιτηρίου

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τ. 2100102156

E. education@goulandris.gr


Γυμνάσιο και Λύκειο

Ο έφηβος εστιάζει στον εαυτό του. Αμφιβάλλει, αναπτύσσεται και αλλάζει σημαντικά, καθώς διαμορφώνεται η προσωπικότητά του. Η αυθεντική αυτοέκφραση επηρεάζει άμεσα την ωρίμανσή του και είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να ανακαλύψει τον τρόπο να αισθάνεται, να σκέφτεται και να δημιουργεί.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν στον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης τις δικές τους ερωτήσεις, δηλώσεις και αμφισβητήσεις, μέσα από διαλόγους αλλά και σιωπές. Εφαρμόζοντας μια σειρά από διαφορετικές τεχνικές προσέγγισης και ανάλυσης των έργων τέχνης και δημιουργώντας «γέφυρες» που ενώνουν τα εικαστικά με άλλες τέχνες και επιστήμες, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλο το εύρος της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης: να ασκήσουν το βλέμμα τους, να αναμοχλεύσουν εμπειρίες, να αφεθούν σε συνειρμούς, να αναδομήσουν το αισθητικό τους κριτήριο, να απολαύσουν αλλά και να στοχαστούν ελεύθερα επάνω στη Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή .

Διάρκεια προγράμματος: 75’
Κόστος εισιτηρίου: 4.50€ ανά μαθητή

* Η συνοδεία των καθηγητών (έως δύο ανά τμήμα) έχει μηδενική χρέωση εισιτηρίου

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τ. 2100102156

E. education@goulandris.gr


* Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Kατόπιν συνεννόησης