Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η νέα, βιωματική δράση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Mindfulness στο Μουσείο», που υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης, εικαστική εκπαιδευτικό και εκπαιδεύτρια ενσυνειδητότητας Λύντια Πετροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τα Μέλη του Ιδρύματος στον χώρο της περιοδικής έκθεσης «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή».

Σύμφωνα με τον Jon Kabat-Zinn, ως Μindfulness/Ενσυνειδητότητα ορίζεται το «να ‘μάθω’, να είμαι εξ’ ολοκλήρου συνειδητά στο παρόν χωρίς καμία κριτική’». Στην ειδικά διαμορφωμένη δράση «Mindfulness στο Μουσείο», που απευθύνεται σε όλους, οι συμμετέχοντες εξερευνούν επιλεγμένα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος με την τεχνική της ενσυνειδητότητας και γίνονται ενεργοί, συνειδητοί θεατές, αντλώντας πληροφορίες και γνώση από αυτά που βλέπουν και αισθάνονται αντί από αυτά που ήδη γνωρίζουν για την κατανόηση ενός έργου ή αντικειμένου τέχνης. Παράλληλα, επωφελούνται από τα οφέλη της ενσυνειδητότητας όπως η βελτίωση της προσοχής και της συγκέντρωσης, η τόνωση της μνήμης, η μείωση του άγχους, η διαχείριση του στρες και η καλλιέργεια συναισθημάτων.

Εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, το ‘διαλογιστικό ταξίδι’ χρησιμεύει ως μέσο ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων για να αφυπνίσουν βαθύτερες συνδέσεις και να βιώσουν το έργο ή το αντικείμενο τέχνης ολιστικά.


Mindfulness στο Μουσείο

Αποκλειστικά για B&E Members, στον χώρο της περιοδικής έκθεσης «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο»

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου | 19.00-20.30

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 15 άτομα

Ελεύθερη συμμετοχή αποκλειστικά για B&E Members με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr
Κάθε μέλος μπορεί να κρατήσει έως και 1 θέση

* Τα μέλη που θα συμμετέχουν προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη


B&E Members

Με τη συνδρομή σας, υποστηρίζετε τη δραστηριότητά του Ιδρύματος, ενισχύετε τα προγράμματά του και απολαμβάνετε μια σειρά από ειδικά προνόμια. Επισκεφθείτε μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις πριν τα επίσημα εγκαίνιά τους, λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις αποκλειστικά για Μέλη, αποκτήστε ειδικές εκπτώσεις στο Πωλητήριο και τους χώρους εστίασης και γίνετε Μέλη της οικογένειας του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 | 19.00-20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ