Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή φιλοξενούν την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Out and About» την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών.

Η ταινία έχει υπότιτλους στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το πάνελ συζήτησης θα διερμηνευτεί στα ελληνικά και στη νοηματική γλώσσα.

Η τοποθεσία είναι πλήρως προσβάσιμη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Athens Pride 2023.


Το ντοκιμαντέρ Out and About παρακολουθεί την καθημερινή ζωή τριών οικογενειών από την Κένυα, την Ινδονησία και τη Ρωσία και καταγράφει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ γονέων και παιδιών από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Οι γονείς βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι καθώς θέλουν το παιδί τους να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου αισθάνεται προστατευμένο και αγαπημένο ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου. Ωστόσο, δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά γι' αυτό φοβούμενοι ότι θα υποστούν διακρίσεις ή θα αντιμετωπίσουν βία λόγω των τεράστιων κοινωνικών στιγμάτων ή των νόμων κατά των ομοφυλόφιλων ατόμων στη χώρα τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του ίδιου του παιδιού τους. Το Out & About είναι ένα διαφωτιστικό, συγκινητικό και ειλικρινές πορτρέτο του πώς η παραπληροφόρηση, το κοινωνικό στίγμα και οι νόμοι κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων θα επεκτείνουν τα ζητήματα φύλου σε έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων γύρω από κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

TW: ορισμένες σκηνές μπορεί να είναι ενοχλητικές για άτομα που είχαν δύσκολες ή επώδυνες εμπειρίες come out ή αποδοχής του εαυτού τους σε σχέση με την οικογένειά τους ή/και τη θρησκεία τους.


Παρασκευή 02 Ιουνίου | 18.00
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr

Κρατήσεις θέσεων

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Out and About (2016)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Koen Suidgeest
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Nadja Houben

Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε από την «Human Rights in the Picture» και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Οι ελληνικοί υπότιτλοι έχουν χρηματοδοτηθεί από την Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή πρόσφερε ευγενικά τον χώρο για την προβολή της ταινίας.

Διοργάνωση: Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 02 Ιουνίου | 18.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ