Η Ελληνοβραζιλιάνα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Πολέμη ξεδιπλώνει τον πολύχρωμο μουσικό κόσμο της στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία ιδιαίτερη παράσταση, η πολύπλευρη μουσικός προσεγγίζει κομμάτια σπουδαίων συνθετών και στιχουργών και παρουσιάζει τις προσωπικές της συνθέσεις, δημιουργώντας εξωτικά ηχοτοπία, αλλά και οικεία ηχοχρώματα. Συνοδευμένη από τη μπάντα της και με την ερμηνευτική συμμετοχή του Στάθη Δράκου σε ένα τραγούδι, η Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια μέσα από τις πολυπολιτισμικές μουσικές επιλογές και καταγωγές της.

Η Κατερίνα Πολέμη ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο Spread the Music, Νot the Name το 2011 λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Έκτοτε δίνει συναυλίες στην Ελλάδα, την Βραζιλία και την Αμερική, έχοντας εμφανιστεί σε χώρους όπως το Carnegie Hall, Boston Symphony Hall, Stravinsky Auditorium και στον Κήπο του Μεγάρου.

Το 2012 ηχογράφησε τον δεύτερο της δίσκο Ευρυδίκη, ενώ το 2013 έγραψε το soundtrack της ταινίας Μικρά Αγγλία του Π. Βούλγαρη, για το οποίο ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερη Μουσική από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2014. Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει το νέο της άλμπουμ καθώς και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Βραζιλία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κατερίνα Πολέμη, φωνή/κιθάρα/πιάνο/ενορχηστρώσεις
Κώστας Πατσιώτης, κοντραμπάσο
Γιάννης Αγγελόπουλος, τύμπανα
Δημήτρης Παπαδόπουλος, τρομπέτα & flugel horn
Special guest: Στάθης Δράκος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης

Management/Εκτέλεση παραγωγής: PROSPERO


Παρασκευή 21/02 | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Είσοδος: 15€
Είσοδος για B&E Members: 12€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο:

210 72 52 895