Κρύβονται άραγε μέσα στις εικόνες ιστορίες που «ξεκλειδώνουν» διαφορετικές εποχές της Τέχνης;


Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο του επετειακού εικαστικού αφιερώματος «Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους» με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με θέμα το πορτρέτο.

Το πρόσωπο του Νίκου Εγγονόπουλου γίνεται πορτρέτο από τον δάσκαλο του, Φώτη Κόντογλου και εκείνος «απαντά» εικαστικά με μια γελοιογραφία του εαυτού του. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας της εικόνας δίνει το κίνητρο στα παιδιά να ανακαλύψουν τα κοινά στοιχεία αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στα δυο πορτρέτα, την απόδοση των χαρακτηριστικών ενός προσώπου και την τεχνοτροπία που αξιοποιεί ο κάθε καλλιτέχνης σε διαφορετικές περιόδους της Τέχνης.

Στο εργαστήριο «Δύο πορτρέτα, ένα κλικ» τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν το δικό τους πορτρέτο με εναλλακτικούς τρόπους. Αξιοποιώντας τη φωτογραφία και την εκτύπωση ανακαλύπτουν τις αμέτρητες δυνατότητες που αυτά τα μέσα μπορούν να προσφέρουν. Έτσι, μέσα από την αποδόμηση του προσώπου δημιουργείται μια σύνθεση αλλιώτικη, με απόκοσμες μορφές και φωτεινά χρώματα και σχήματα.


Δύο πορτρέτα, ένα κλικ

Σχεδιασμός: Ιωάννα Κουτσούκη
Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη


Για παιδιά 8-12 ετών
Κάθε Κυριακή, έως 18/12 | 12.30-14.00
Έως 12 συμμετοχές

Διάρκεια: 90’
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο


Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος συμμετοχής για Family Members: 9.60€


* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
25/09/2022 - 18/12/2022 | Κάθε Κυριακή, 12.30-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ