Πώς θα μπορούσαμε να πάμε βόλτα μια γραμμή;

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών να ζωντανέψουν τις γραμμές Hourloupe του καλλιτέχνη Jean Dubuffet και να τις πάνε βόλτα στο φεγγάρι, συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο όπου H γραμμή είναι μόνο η αρχή…


Κάθε Κυριακή, τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια που επινοήσαν οι καλλιτέχνες του σουρεαλισμού με στόχο να «εμπλουτίσουν» κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου με ασυνήθιστα στοιχεία. Σε μια ιστορία που χωρά σε δευτερόλεπτα, ο Miró «ο περισσότερο σουρεαλιστής από όλους» και ο Dubuffet, που βλέπει «από το μυαλό, όχι από τα μάτια», αλληλοεπιδρούν και συνυπάρχουν με τις νέες τεχνολογίες.

Στo εργαστήριο H γραμμή είναι μόνο η αρχή…, τα παιδιά γίνονται σουρεαλιστές καλλιτέχνες και φτιάχνουν μια πρωτότυπη ομαδική ταινία stop-motion, με πρωταγωνιστή μια γραμμή.


Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιωάννα Κουτσούκη, Βίκη Χρηστάκη


Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών

Από 8 Μαΐου έως 19 Ιουνίου
Κάθε Κυριακή
│10:30-12:30

Έως 10 συμμετοχές
Διάρκεια:
120’

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και Family Members: 12€


Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

*** Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Παιδικό Εργαστήριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
08/05/2022 - 19/06/2022 | Κάθε Κυριακή, 10.30-12.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ