Οι δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 65+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή «Παιχνίδι για Μεγάλους» και «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την πρωτοβουλία θάλλω και με την πολύτιμη υποστήριξη της Alpha Bank και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, ολοκλήρωσαν την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους.

Το Ίδρυμα εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι και σας περιμένει το φθινόπωρο, με το ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων της πέμπτης χρονιάς!

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζει και φέτος την πρωτότυπη διαδικτυακή δράση «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», την επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την seveneleven ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, με το πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη».

Τι σημαίνει το χρώμα για τον κάθε έναν από εμάς;

Πώς θα ήταν κάποια έργα τέχνης αν ο καλλιτέχνης είχε επιλέξει διαφορετικά χρώματα;

Τι χρώμα θα είχαν η ζωή και οι αναμνήσεις μας αν ήταν έργο τέχνης;

Στο πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη», που πραγματοποιείται μέσω Zoom και δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη σημασία και τον συμβολισμό του χρώματος στην τέχνη μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι.

Το ψηφιακό πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη» προσφέρεται δωρεάν κάθε δεύτερη εβδομάδα στο διαδίκτυο και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει τη Συλλογή από κοντά. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη της Alpha Bank και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.Για άτομα άνω των 65 και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 25 άτομα

Από 13 Οκτωβρίου 2022 έως 01 Ιουνίου 2023, κάθε δεύτερη Πέμπτη | 18.00-19.00

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom

Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr
Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα και ολοκληρώνεται κάθε Πέμπτη στις 17.00.


* Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους μέσω zoom κατά την ημέρα διεξαγωγής της δράσης, στη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.

** Η ίδια διεύθυνση email δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια συμμετοχές.ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Διαδικτυακή δράση

Συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
13/10/2022 - 01/06/2023 | Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 18.00-19.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ