Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει αποκλειστικά για τα Μέλη του ένα «Παιχνίδι για Μεγάλους» με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας την τέχνη», μια πρωτότυπη δράση στη νέα περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή».

Το μεγάλο αφιέρωμα του Ιδρύματος στον πρωταρχικό ρόλο του πολλαπλού στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, που παρουσιάζεται έως τις 3 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από οκτώ κορυφαίους καλλιτέχνες του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol, Henri de Toulouse-Lautrec, Henri Matisse, Fernand Léger, Pablo Picasso, Georges Braque, Joan Miró και Balthus.

Το «Παιχνίδι για Μεγάλους» θα προσφέρει στα Μέλη μια διαφορετική προσέγγιση στην έκθεση: Τι σχέση μπορεί να έχει ο ήρωας ενός μυθιστορήματος με έναν ακροβάτη; Μπορεί ο Ησίοδος να βρεθεί στο θεωρείο μιας όπερας;

Συναντώντας την αφήγηση μπροστά από τα έργα, αναζητούμε το σημείο που η λογοτεχνία αγγίζει τις υπόλοιπες τέχνες. Οι συμμετέχοντες θα διαβάσουν μεγάλους συγγραφείς, θα ταιριάξουν ακούσματα με σπουδαία έργα της Συλλογής, θα συνθέσουν τη δική τους αφήγηση και θα ονειρευτούν τους κόσμους των βιβλίων.

Η δράση θα επικεντρωθεί στη «Θεογονία» του Ησίοδου από τον Braque, στις «Δώδεκα Λιθογραφίες» του Toulouse-Lautrec και σε επιλεγμένα έργα του Picasso.


Παιχνίδι για Μεγάλους: «Ξεφυλλίζοντας την τέχνη»

Αποκλειστικά για B&E Members

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου | 19.30-20.30

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 15 άτομα

Ελεύθερη συμμετοχή αποκλειστικά για B&E Members με απαραίτητη την ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr

* Τα μέλη που θα συμμετέχουν στην δράση προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 | 19.30-20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ