Η σειρά συναυλιών Jazz στο Μουσείο εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο με τίτλο «Ποίηση και Jazz», ξεκινώντας με ένα αφιέρωμα στην jazz poetry του 20ου αιώνα και τα ιαπωνικά χαϊκού

Jazz στο Μουσείο

We Real Cool Quartet – Jazz poetry του 20ου αιώνα & ιαπωνικά χαϊκού

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έναν νέο κύκλο με τίτλο «Ποίηση και Jazz», ο οποίος ξεκινά με ένα αφιέρωμα στην jazz poetry του 20ου αιώνα και τα ιαπωνικά χαϊκού από το κουαρτέτο We Real Cool.

Το We Real Cool quartet προκαλεί έναν μουσικό διάλογο ανάμεσα σε συνθέσεις των Thelonious Monk, Duke Ellington, John Coltrane και την ποίηση των Langston Hughes, Bob Kaufman, Raymond Carver και Matsuo Basho, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις, ελεύθερο σχεδιασμό και jazz standards, με την ποίηση να αναδεικνύεται σαν ξεχωριστό στοιχείο αλλά και ως μέρος της μουσικής πράξης.

Το κουαρτέτο We Real Cool αποτελείται από τους Τάκη Πατερέλη, Κωστή Χριστοδούλου, Περικλή Τριβόλη και Δημήτρη Κλωνή και έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο ποίημα της Αφροαμερικανής ποιήτριας Gwendolyn Brooks, το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα τζαζ ποίησης.


Συντελεστές:
Τάκης Πατερέλης, σαξόφωνο
Κωστής Χριστοδούλου, πιάνο
Περικλής Τριβόλης, κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Πληροφορίες:
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων

VIVA.GR

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών Jazz στο Μουσείο

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς τέσσερα σπουδαία μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στην jazz και την ποίηση. Ο κύκλος ξεκινά με ένα αφιέρωμα στην Jazz Poetry του 20ου αιώνα και τα ιαπωνικά χαϊκού από το We Real Cool quartet.

17/02: Yoel Soto & Κλαίτη Σωτηριάδου – Ποίηση της Λατινικής Αμερικής

17/03: Alex Drakos Quartet & Κατερίνα Πολέμη – Ελληνική ποίηση

05-06/05: Dimitris Tsakas Quartet & Δημήτρης Καταλειφός

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr

Αμφιθέατρο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 | 20.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ