Λόγω μεγάλης ζήτησης, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 18.00 η επιμελήτρια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει άλλη μια ξενάγηση αποκλειστικά για B&E Members.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η επιμελήτρια της περιοδικής έκθεσης «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή» Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau θα πραγματοποιήσει δύο ξεναγήσεις στην έκθεση αποκλειστικά για B&E Members.

Στη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος, που διαρκεί έως τις 3 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται περίπου ενενήντα λιθογραφίες, γκραβούρες και κεραμικά από οκτώ κορυφαίους καλλιτέχνες του 19ου και του 20ου αιώνα: Aristide Maillol, Henri de Toulouse-Lautrec, Henri Matisse, Fernand Léger, Pablo Picasso, Georges Braque, Joan Miró και Balthus.

Η επιμελήτρια και Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος θα εξηγήσει τη σημασία του πολλαπλού, έναν τομέα της τέχνης που ακόμα δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει και θα παρουσιάσει τα έργα των οκτώ καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται στην έκθεση.

Παράλληλα, θα αναλύσει τον ρόλο-κλειδί των πολύτιμων συνεργατών που συμμετείχαν στην επεξεργασία των έργων, όπως ο Ambroise Vollard, ο Aimé, η Marguerite και ο Adrien Maeght, ο Tériade, ο Fernand Mourlot και η Suzanne Ramié.

Ξενάγηση στην έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» από την επιμελήτρια Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau

Αποκλειστικά για B&E Members

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου | 18.00-19.30 & 19.30-21.00


Αριθμός συμμετεχόντων: έως 30 άτομα ανά ξενάγηση
Ελεύθερη συμμετοχή αποκλειστικά για B&E Members με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr

* Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να προσέρχονται στο μουσείο 15' πριν την συμφωνημένη ώρα έναρξης της ξενάγησης.


B&E Members

Με τη συνδρομή σας, υποστηρίζετε τη δραστηριότητά του Ιδρύματος, ενισχύετε τα προγράμματά του και απολαμβάνετε μια σειρά από ειδικά προνόμια. Επισκεφθείτε μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις πριν τα επίσημα εγκαίνιά τους, λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις και ξεναγήσεις αποκλειστικά για Μέλη, αποκτήστε ειδικές εκπτώσεις στο Πωλητήριο και τους χώρους εστίασης και γίνετε Μέλη της οικογένειας του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ


ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν
Απαιτείται κράτηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 18.00-19.30 & 19.30-21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ