Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αποχαιρετά το 2021 με ένα Christmas Camp για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, με τίτλο Ενώ η Γη κοιμάται…, από τις 27 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μέσα από μια συναρπαστική περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, τα παιδιά θα διαλέξουν τα αγαπημένα τους έργα και γλυπτά από τη Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή και θα δημιουργήσουν τη δική τους παραμυθένια ιστορία, καλωσορίζοντας δημιουργικά τη νέα χρονιά.

Κάθε μέρα του Camp, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και από έναν καλλιτέχνη, να ανακαλύψουν ένα καλλιτεχνικό κίνημα και να πειραματιστούν με τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι σημαντικότεροι ζωγράφοι και γλύπτες. Στη συνέχεια, θα ερμηνεύσουν τα έργα τέχνης μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, φτιάχνοντας σιγά σιγά τη δική τους ιστορία, την οποία θα αποτυπώσουν και θα αφηγηθούν με εικόνες και ήχους.

Μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τον ονειρικό κόσμο του Ernst, τα μοτίβα του Lichtenstein, το ψευδώνυμο του Pollock, τις πλεξούδες του Rouan, τις παράξενες καρέκλες των César, Dubuffet και Hundertwasser και τα χρωματιστά πλήκτρα του Kandinsky, τα παιδιά θα παρατηρήσουν, θα συζητήσουν και τελικά θα βρεθούν στη θέση του καλλιτέχνη. Οι ιστορίες, τα χρώματα, τα σχήματα, τα υλικά και οι ήχοι που κρύβονται στη μοναδική Συλλογή του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, θα δώσουν σε κάθε παιδί την ευκαιρία να πειραματιστεί και να κατασκευάσει το δικό του χειροποίητο, γιορτινό zine (art book)!

Στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία μέρα του Camp, θα υποδεχθούμε τα παιδιά μαζί με τους γονείς στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα πρωτότυπο ηχητικό performance, με ιδιόφωνα κρουστά, σιωπές και ήχους από χρηστικά αντικείμενα.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Αναστασίου, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Ρένα Γύφτουλα, Ιωάννα Κουτσούκη, Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 27-31 Δεκεμβρίου 2021 | 10.00-14.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής: 170€
Κόστος για Family Members: 136€
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται lunch box το οποίο θα προσφέρεται καθημερινά στα παιδιά. Οι γονείς παρακαλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως το Ίδρυμα για τυχόν τροφικές αλλεργίες μέσω e-mail στο education@goulandris.gr

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης, οι γονείς θα λάβουν το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για την κάθε ημέρα του Camp και το μενού του lunch box.

* Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.

** Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο Christmas Camp προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Κατά την έναρξη του Christmas Camp, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, όλα τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο Μουσείο μια βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού Rapid test, από φαρμακείο ή από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο και άλλη μια δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.
  • Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του Christmas Camp.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και ότι το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. visit@goulandris.gr
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
27/12/2021 - 31/12/2021 | Καθημερινά, 10.00-14.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ