Δημιουργούμε από το σπίτι!

Εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και δημιούργησε τα δικά σου έργα από το σπίτι. Μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι και μοιράσου μαζί μας τις δημιουργίες σου (ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά).

Μπορείς εάν θέλεις να εξερευνήσεις μερικά από τα έργα της συλλογή μας online, όπου θα συναντήσεις καλλιτέχνες οι οποίοι επίσης άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Όπως ο Vincent Van Gogh στη Νεκρή φύση με καφετιέρα, που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα. Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο Paul Gauguin σμιλεύει και φιλοτεχνεί το Σκαλιστό μπαστούνι. Ενώ ο Edgar Degas αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή - ένα από αυτά είναι και το Άλογο στην ποτίστρα.

Τα έργα σου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και μόλις το Μουσείο ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, υπό την επίβλεψη της Μαρίας Κουτσομάλλη, Υπεύθυνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου!

Συμμετοχές

Όροι συμμετοχής

  • Τα έργα σας, έως δύο στον αριθμό ανά συμμετέχοντα, μπορείτε να μας τα στείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση έως τις 09/05/2020 > ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 19/05/2020
  • Αφού ολοκληρώσετε τα έργα σας, μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφίσετε και να μας τα στείλετε στο education@goulandris.gr με το ονοματεπώνυμό σας, τον τίτλο του έργου, τις διαστάσεις του, τα υλικά που χρησιμοποιήσατε, την ηλικία σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Σε περίπτωση που εμπνευστήκατε από κάποιο έργο της Συλλογής μας, μπορείτε να αναφέρετε επίσης τον τίτλο του έργου και τον δημιουργό του (δεν είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση).
  • Τα ζωγραφικά έργα να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 39 x 50 εκ.
  • Οι κατασκευές και τα γλυπτά να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 40 x 40 x 40 εκ.
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 31 Μαΐου.
  • Για τα έργα που θα επιλεγούν για την έκθεση στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Tips για την φωτογράφιση

Τοποθετήστε το έργο σας σε μία ουδέτερη μονόχρωμη επιφάνεια (όπως για παράδειγμα ένα λευκό τοίχο ή δάπεδο) και προσπαθήστε να κεντράρετε το έργο στην οθόνη σας, κρατώντας τη κάμερα σας σε παράλληλη ευθεία θέση από το έργο, χωρίς κλήση για καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν δείτε ότι η φωτογραφία βγαίνει θολή ξαναπροσπαθήστε μέχρι να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα!